ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα των υποψηφίων δημάρχων και βουλευτών και της ανασυγκρότησης του κόμματος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Βασίλη Σκουρή

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις προσεχείς εκλογές τίθεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επίλυση των εσωτερικών του οργανωτικών εκκρεμοτήτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»:

-Εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου θα συνεδριάσει δυο φορές η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με ειδικό θέμα την κάθε φορά. Στη μια συνεδρίαση θα συζητηθεί η στρατηγική του κόμματος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και στην επόμενη η στρατηγική για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

-Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης θα αποφασιστεί η υποστήριξη υποψηφίων νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό, είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και αν θα επιδιωχθεί συνεργασία με άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δείξει ωριμότητα και να μην επικρατήσουν οι προσωπικές φιλοδοξίες τοπικών στελεχών, όπως έγινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα η δύναμη της Κουμουνδούρου στην Αυτοδιοίκηση να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα κομματικά ποσοστά. Οι πληροφορίες επιμένουν πως οι υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες –τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος- θα ανακοινωθούν πριν την τελική ευθεία των εθνικών εκλογών.

-Στο χώρο του συνδικαλισμού ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται επίσης με ελάχιστες δυνάμεις, αλλά και με εσωτερικές αντιθέσεις μεταξύ στελεχών του. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο παρελθόν κάνει λόγο για ενιαία συνδικαλιστική παράταξη, με στόχο την πρώτη θέση στη ΓΣΕΕ-πλην όμως η απόσταση από το στόχο παραμένει αρκετά μεγάλη!

-Αρχές του Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, για την επικύρωση των παραπάνω αποφάσεων, αλλά και προκειμένου να ορίσει τους υπευθύνους και να στελεχώσει τους τομείς του κόμματος- πχ Εξωτερικών,. Οικονομικών, Άμυνας, Εργασίας κοκ.

-Ενδιαφέρον έχει πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, με τις σχετικές διεργασίες να έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, υπό την πίεση του ενδεχομένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ξαφνικές εκλογές το φθινόπωρο.

-Σε εκκρεμότητα παραμένει και η ενσωμάτωση των δεκάδων χιλιάδων νέων μελών που ενεγράφησαν ως μέλη προκειμένου να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν έχει πάει σε κάθε οργάνωση ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων μελών στο χώρο της, δουλειά που είχε αναλάβει ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά γενική ομολογία, είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμφάνιση στη ΔΕΘ, αυξάνοντας το ποσοστό και το ενδιαφέρον εκείνων που συγκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έχει μπροστά του μια πιο σημαντική μάχη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει σωστές επιλογές σε πρόσωπα και να ξανοιχτεί στο κινηματικό πεδίο. Το εσωκομματικό πεδίο μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο δύσκολο από την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, αν δεν γίνουν οι σωστές κινήσεις και αν στελέχη του κόμματος δεν αφήσουν πίσω ορισμένα από τα πιο κακά στοιχεία που μέσα σε λίγο διάστημα πρόλαβαν και πήραν από το παλαιό πολιτικό σύστημα!

*Από τη στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση