ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με την πρόταση για διαγραφή του Τζουμάκα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ξεκίνησε ο χορός των καρατομήσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μοιάζει με καζάνι που βράζει, μιας και το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και διαφωνούντων, όχι μόνο παραμένει, αλλά αυξάνεται περαιτέρω. 

Ο Στέφανος Τζουμάκας, που υπήρξε από τους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχει ασκήσει από την αρχή σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του κόμματος από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία», προσθέτοντας πως «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελέγξουν τις εξελίξεις στο κόμμα», καθώς και ότι «πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος αποφάσισε να παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σημειώνοντας: «Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”», υποστηρίζοντας επίσης ότι «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

«Δημοκρατική εκτροπή»

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ήρθε η απάντηση του Στ. Τζουμάκα στον Στ. Κασσελάκη. Στη σχετική ανάρτηση, ο κ. Τζουμάκας δεν δίστασε να μιλήσει για «δημοκρατική εκτροπή». Με επιθετική διάθεση είπε πως «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά», τόνισε πως «πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις» και υποστήριξε πως «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια».

Η ανάρτηση του Στ. Τζουμάκα

Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.

Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια. 

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του. 

Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. 

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.     

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, «δύο κόσμοι». 

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού.

Οι πολίτες μας κρίνουν.

Αντιδράσεις, δηλώσεις, ανακοινώσεις

Στον χορό των δηλώσεων μπήκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε και άτυπη ενημέρωση – απάντηση στον Ν. Φίλη από τον κόμμα.

Καταρχάς, ο Παύλος Πολάκης αποδοκίμασε τον Στ. Τζουμάκα: «Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος!» έγραψε στο Facebook.

Αντίθετα, ο Νίκος Φίλης μίλησε για απαράδεκτη ενέργεια από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Στ. Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στ. Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας», σημείωσε δηκτικά και πρόσθεσε: 

«Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές  στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση. Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση”  των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων! Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στ  Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση, μέσω άτυπης ενημέρωσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Φίλη, τον οποίο ουσιαστικά τον κάλεσε να παραιτηθεί, εάν συμμερίζεται τα όσα είπε ο Στ. Τζουμάκας: «Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι «έχει εγκατασταθεί η «ολιγαρχία» και η «διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του.  Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική. Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;»

Μια «απορία» εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του Στ. Κασσελάκη: «Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή».

«Διαφωνώ με όσα είπε το πρωί ο Στ. Τζουμάκας, από την άλλη διαφωνώ και με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Στ. Κασσελάκης την υπόθεση», ήταν η τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό του Action 24.

Σε κάθε περίπτωση, το διάστημα που ακολουθεί μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου αναμένεται εκρηκτικό, με την ενότητα να αναμένεται πως θα δοκιμαστεί με έντονο τρόπο.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση