ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στη Βουλή να έρθει το πόρισμα για την υπόθεση «Turkaegean»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις ενημέρωση της Βουλής για το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με την υπόθεση «Turkaegean» ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σχετικά με την υπόθεση «Turkaegean».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνουν πως εδώ και ένα χρόνο που η Τουρκία είχε καταθέσει αίτηση στην αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία (EUIPO) για την δυνατότητα χρήσης της λέξης «Turkaegean» ως εμπορικό σήμα δεν υπήρξε καμία εγρήγορση και καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αδιαφόρησαν -επί μήνες- για τη δυνατότητα που είχε η χώρα μας να καταθέσει ένσταση με αποτέλεσμα την επίσημη κατοχύρωση του σήματος στην Τουρκία μέχρι τις 16 Ιουλίου του 2031. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία θα έπρεπε, να έχει δοθεί σαφής οδηγία στην αρμόδια υπηρεσία για την παρακολούθηση των σχετικών αιτήσεων.

Τονίζουν ακόμα στην ερώτηση τους πως αντ’ αυτού, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης προσπάθησε να μεταθέσει τις ξεκάθαρα πολιτικές ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες διατάσσοντας στις αρχές Ιουλίου τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έκτοτε έχει παρέλθει διάστημα τριών μηνών και ουδεμία ενημέρωση έχει υπάρξει προς την Εθνική Αντιπροσωπεία σχετικά με το αποτέλεσμα του πορίσματος αλλά και συνολικά με την έκβαση της υπόθεσης.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικης αντιπολίτευσης η ολιγωρία και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης και στην υπόθεση «Turkaegean
αποδεικνύονται καταστροφικές τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επειδή, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και η κυβέρνηση συνολικά είναι απολύτως έκθετοι σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης «Turkaegean»

Επειδή, έχουν παρέλθει τρεις μήνες από την εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και έκτοτε δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματά της.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

  • Έχει ολοκληρωθεί η διενέργεια της ΕΔΕ και αν ναι σε ποιο πόρισμα κατέληξε;
  • Σε περίπτωση απαλλαγής των αρμόδιων υπαλλήλων από οποιαδήποτε ευθύνη, από ποιον θα αναζητηθούν τελικά ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης;
  • Έχετε τελικά προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες που επιβάλλει η σοβαρότητα της υπόθεσης και αν ναι, ποια τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών σας;

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ταραχή στο Μαξίμου και στη ΝΔ για επικείμενη αποκάλυψη “βόμβα” Τσίπρα για τις υποκλοπές

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο κοινοβούλιο και στο Μαξίμου τις...

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου 3 μέρες μετά τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Δημοσκοπήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου...

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την 108η θέση

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου,...
Διαφήμιση