Συρίγος, Άδωνις, Μιχαλολιάκος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν είναι καινούργιες οι απόψεις που εξέφρασε στη Βουλή ο Άγγελος Συρίγος. Τα ίδια λένε εδώ και δεκαετίες σύμπασα η σκληρή Δεξιά και η Ακροδεξιά: ότι το Πολυτεχνείο, ως γεγονός, είναι υπερτιμημένο στα όρια του μύθου.

Με το σχήμα αυτό περνάνε τη γραμμή που θέλουν.  Ότι στη δικτατορία δεν υπήρξε μαζική αντίσταση, άρα το καθεστώς ήταν μάλλον συμπαθές, δηλαδή όχι και τόσο κακό στην πραγματικότητα.  

Ότι οι 40 νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες ίσως και να είναι μέρος αυτού του μύθου. Και ότι όλο αυτό είναι ένα παραμύθι που χρησιμοποιήθηκε από την Αριστερά μεταπολιτευτικά για να παρασύρει τους νέους και να λέει ότι έκανε αντίσταση. Αυτά που είπε ο Συρίγος προχθές μέσα στη Βουλή τα έχουν πει επανειλημμένως και ο  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιχαλολιάκος. Καμία έκπληξη λοιπόν.

Είναι τόσο προβλέψιμα, αυτά που δεν επιδέχονται καν ορθολογικής απάντησης. Το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη Χούντα, φωνάζουν. Και λοιπόν; Τεχνικά ούτε η νίλα του Δράμαλη έριξε την Τουρκοκρατία – την έριξε η επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων. Τι σημαίνει αυτό;  Ότι η μάχη στα Δερβενάκια ήταν μύθος;  Ότι δεν την τιμάμε και δεν τη χρησιμοποιούμε ως ιστορικό παράδειγμα στα σχολεία;  Έλεος με την ακροδεξιά και την ακροκεντρώα ηλιθιότητα.

Απλώς, στο Πολυτεχνείο κάποιοι ήταν μέσα και κάποιοι ήταν έξω. Ο Συρίγος, όπως και ο  Άδωνις και ο Μιχαλολιάκος είναι με τους απέξω. Τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα;

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ταραχή στο Μαξίμου και στη ΝΔ για επικείμενη αποκάλυψη “βόμβα” Τσίπρα για τις υποκλοπές

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο κοινοβούλιο και στο Μαξίμου τις...

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου 3 μέρες μετά τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Δημοσκοπήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου...

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την 108η θέση

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου,...
Διαφήμιση