Σύνοδο για το ουκρανικό θα φιλοξενήσει η Σαουδική Αραβία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηεφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε πως η Σαουδική Αραβία πρόκειται να φιλοξενήσει στις αρχές του επόμενου μήνα συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας. Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν δυτικές χώρες αλλά και μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Τζέντα στις 5 και 6 Αυγούστου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων από έως και 30 χώρες, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται διπλωμάτες που εμπλέκονται στις συνομιλίες.

Τρεις αξιωματούχοι που εδρεύουν σε χώρες του Κόλπου επιβεβαίωσαν την πληροφορία, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν θα παραστεί σε αυτή τη σύνοδο, όπως δεν συμμετείχε και σε ένα παρόμοιο φόρουμ που οργανώθηκε τον περασμένο μήνα στην Κοπεγχάγη.

Ο πλήρης κατάλογος των συμμετοχών δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμος, ωστόσο αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει χώρες όπως η Βρετανία και η Ιαπωνία.

► Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν απορρίπτει συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας και ότι η πρωτοβουλία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η πρόταση της Κίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνευση.

Ταυτόχρονα ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία όταν ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται. Πρόσθεσε ότι για να ξεκινήσουν συνομιλίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση