Συνέδριο ΠΑΣΟK – ΚΙΝΑΛ: Παλιά υλικά και αντιΣΥΡΙΖΑ δηλητήριο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη, με έντονη αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική, και τη διαδικασία εκλογής της ΚΕ – Εμφανή τα παλιά υλικά και η προσπάθεια παρουσίασης εικόνας «ενότητας», με Βενιζέλο, Σημίτη, Διαμαντοπούλου στις πρώτες σειρές – Αμετροέπεια Κακλαμάνη περί «βυτίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη δευτερολογία του το απόγευμα της Κυριακής, με τον τόνο να δίνει η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και φτάνοντας σε χαρακτηρισμούς όπως «σύγχρονοι γενίτσαροι που από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν σε άλλες παρατάξεις». 

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με το βλέμμα στις κάλπες, θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτούς που μας καλούν για προοδευτικά μέτωπα και κέρδισαν την κυβέρνηση το 2015», με ρητορική περί διμέτωπης αντίθεσης «και στον λαϊκισμό και τον ελιτισμό».

Τα ευχολόγια Ανδρουλάκη, βέβαια, περί της «δημοκρατικής παράταξης που ανοίγει μια νέα σελίδα νικηφόρα στον τόπο μας» και ότι «σε αυτή την νέα εποχή δεν μπορούν να γίνουν αξιακές εκπτώσεις» προσέκρουε στην …πραγματικότητα των παριστάμενων, με τα γνωστά παλιά στελέχη στις πρώτες σειρές, με νωπή τη μνημονιακή τους ιστορία και τα πεπραγμένα τους: Βενιζέλος, Σημίτης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος…

Την παράσταση έκλεψε, με αρνητικό τρόπο, ο Απόστολος Κακλαμάνης που επιτέθηκε με εντελώς ανοίκειο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «…ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεκαθάρισε. Κάθε σπίτι έχει τον απόπατό του», ενώ έφτασε να χαρακτηρίσει και «ποντίκια» τα πρώην στελέχη του κόμματος που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τις ανακοινώσεις για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης,  εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση