Στο κενό οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους εκετελεστές των 6 Τούρκων στη Λούτσα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία εμπλέκονται στη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα, αναζητούν οι ελληνικές Αρχές, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατή πηγή πληροφόρησης των «ειδικών» υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα έξι θύματα, παρουσία στο σπίτι που νοικιάστηκε μέσω Airbnb στη Λούτσα είχαν ακόμα δύο Τούρκοι. Εξετάζεται κατά πόσο το ένα από τα δύο άτομα είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία, έχοντας στην κατοχή του πλαστά διαβατήρια και σφαίρες (ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα επ’ αυτού). Βέβαιο είναι πάντως ότι τουλάχιστον ένα άτομο που είχε παρουσία στο συγκεκριμένο οίκημα διαφεύγει της σύλληψης.

Επίσης, αναζητούνται τέσσερα άτομα που εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος στη δολοφονική επίθεση. Οι δράστες χρησιμοποίησαν τέσσερα πυροβόλα όπλα, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για τον αριθμό των δραστών που πυροβόλησαν. Εκτιμάται πάντως σε κάθε περίπτωση ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στη φονική ενέδρα με θύματα έξι Τούρκους.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για υπόπτους και προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις, δηλαδή να τους εντοπίσουν πριν φύγουν από τη χώρα. Στο μεταξύ παραμένει σε ισχύ η επιφυλακή σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σε σχέση με την παρουσία των έξι θυμάτων στην Ελλάδα. Ήταν στην Αθήνα για να κρυφτούν ή η παρουσία τους σε ελληνικό έδαφος σχετίζεται με εγκληματικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η διακίνηση ναρκωτικών. Στη δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα έχουν στην Αθήνα «συνεργάτες». Και αυτό διότι τα διεθνή κυκλώματα πάντα έχουν «μόνιμους συνεργάτες» στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Η υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων φαίνεται, όπως λένε αστυνομικές πηγές, πως έχει πολλές διαστάσεις. Για το λόγο αυτό εξακολουθεί να απασχολείται ιδιαιτέρως ενεργά με το συγκεκριμένο φάκελο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και μόνο η πολυπληθής παρουσία μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Ντάλτον» σε ελληνικό έδαφος προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό. Μάλιστα, τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι ο ένας από τους νεκρούς στη Λούτσα ήταν πολύ στενός συνεργάτης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη των «Ντάλτον» είναι ποινικοί με μεγάλη εμπειρία στην εξεύρεση κρησφύγετων και στην απόκρυψη της τοποθεσίας όπου βρίσκονται. Με δεδομένο αυτό θεωρείται από τις ελληνικές Αρχές εξαιρετικά απίθανο να εντοπίστηκαν στη Λούτσα χωρίς την ύπαρξη «πληροφοριοδότη».

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση