Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς για να παραλάβει «δώρο» 4 δισ. € σε νέους εξοπλισμούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τέσσερα δισ. είναι έτοιμος να προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ολαφ Σολτς για να παραστεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όπου θα συμμετάσχουν και τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα Marder!

Τα δισ. υπέρ της γερμανικής βιομηχανίας πέφτουν σαν βροχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα! Τα 2 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης έγιναν 3,5 δισ. μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα! Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να εξασφαλίσει άλλο μισό δισ.για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ που θα γίνει στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά υπό την αυστηρή καθοδήγηση και επιτήρηση των γερμανικών ναυπηγείων της ThyssenKrupp Marine Systems σε συνεργασία με την ολλανδική Thales Netherlands. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο το πιο εξόφθαλμο πρόγραμμα είναι του εκσυγχρονισμού των Λέοπαρντ που από τους Επιτελείς χαρακτηρίζεται «αχρείαστο» και «ουρανοκατέβατο», καθώς δεν αφορά τις επιχειρησιακές προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά το νεφελώδες όραμα της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και πρωτίστως τα νέα επιχειρηματικά σχήματα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που αποκλείει την υφιστάμενη ελληνική αμυντική βιομηχανία με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης!

Προχτές το iEidiseis αποκάλυψε ότι το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να δώσει 2 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων Λέοπαρντ χωρίς να υπάρχει σχετική απαίτηση από το ΓΕΣ!

Το συγκεκριμένο «ουρανοκατέβατο» εξοπλιστικό πρόγραμμα, όπως υπογραμμίζαμε προχτές αναμένεται να ανεβάσει το τζίρο της εταιρίας KNDS η οποία δημιουργήθηκε, από την συγχώνευση της Krauss-Maffei Wegmann (Γερμανία) και Nexter (Γαλλία).

Το συγκεκριμένο αχρείαστο εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών αρμάτων, όπως τονίζαμε προχτές αποτελεί καθαρό «δώρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολαφ Σολτς ο οποίος όπως ανακοινώθηκε μόλις χτες επισκέπτεται την Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου για να συμμετάσχει στην φιέστα παρέλασης των δέκα πρώτων μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων Marder που αποστέλλει το Βερολίνο ως αναπλήρωση των Σοβιετικής κατασκευής BMP -1 που ήδη ξεκίνησε να αποστέλλει η Ελλάδα στην Ουκρανία.

Μόνο που το «δώρο» στον Σολτς δεν κοστίζει 2 δισ. αλλά 3,5 δισ. αφού θα περιλαμβάνει και καινούργια τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΑ).

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράνε άμεσα δυο προγράμματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό 183 αρμάτων μάχης Leopard 2, 190 αρμάτων Leopard 1 A5, και την προμήθεια 205 νέων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Lynx KF-41, συνολικού κόστους 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αγορές που το αρμόδιο Επιτελείο τις πληροφορείται από τις κυβερνητικές διαρροές και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τις εξοπλιστικές προτεραιότητες που έχουν ιεραρχήσει τα αρμόδια όργανα!

Σύμφωνα πάντα με την διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου: « Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διασφαλιστεί μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου» και ως «τυράκι» στην φάκα προβάλλουν τον ισχυρισμό για δημιουργία καινούργιας «ουρανοκατέβατης» μονάδας συμπαραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων στην Βόρεια Ελλάδα παρακάμπτοντας τις υφιστάμενες μονάδες παραγωγής (ΕΒΟ Μάνδρα Αττικής, ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκη, ΜΕΤΚΑ Βόλος)!

Το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε χτες ότι η γερμανική επένδυση στη Βόρειο Ελλάδα θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίες και μεγάλο εύρος βιομηχανικής συνεργασίας και επιστροφών στην ελληνική οικονομία! Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου απέφευγε να κάνει δυο σημαντικές επισημάνσεις:

1ον: Επικεφαλής της συγκεκριμένης γερμανικής επένδυσης είναι πρώην στενός συνεργάτης – σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου τον οποίο δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το ΓΕΣ.

2ον: Μέλη αρμόδιων Επιτροπών του ΓΕΣ που συστάθηκαν με βασική αποστολή την επίλυση του γόρδιου δεσμού της κύριας σύμβασης του 2003 έχουν διατυπώσει εγγράφως την δυσπιστία τους στο πρόσωπο του φερόμενου ως μάνατζερ της υποσχόμενης γερμανικής επένδυσης στην Βόρεια Ελλάδα.

«Γκρίζες ζώνες» επι της διαδικασίας που εάν είχαν παρουσιαστεί επι άλλων κυβερνήσεων της κεντροαριστεράς, η Δεξιά παράταξη θα είχε κινήσει «γη και ουρανό« και ήδη θα είχε κάνει επέμβαση η «τυφλή» Δικαιοσύνη.

Είναι απορίας άξιον αν και πότε θα ευαισθητοποιηθεί το σύστημα των αδέκαστων Εισαγγελέων που έχουν εντρυφήσει στον σκοτεινό κόσμο των εξοπλισμών και έχουν στήσει δεκάδες δίκες για εξοπλιστικά της περιόδου 1996-2004, εάν πράξουν το ίδιο με τα όσα παράδοξα συμβαίνουν στις μέρες μας. Εκτός και εάν ισχύσει η «Αρχή» των δυο μέτρων και δυο σταθμών.

*ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 21/5 – Ποιοί συμμετέχουν

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για σήμερα (21/5) η...

ΗΠΑ – Βρετανία προκαλούν: Δεν στηρίζουν το αίτημα για εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκάλαντ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η  απόφαση του εισαγγελέα του  Διεθνούς...

Ο Guardian για τη δίκη του ναυαγίου στην Πύλο: Δεν δικάζονται οι αρχηγοί των κυκλωμάτων

Οι επιζώντες του ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους...
Διαφήμιση