Στέφανος Τζουμάκας: Ηγεσία νίκης, ηγεσία εναλλακτικής προοδευτικής λύσης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Βρισκόμαστε εν μέσω μια Εθνικής, Οικονομικής και Κοινωνικής τραγωδίας στη Θεσσαλία, για την οποία η Κυβέρνηση είναι υπόλογη ενώπιον ολόκληρης της χώρας. Χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν κατοικίες, καλλιέργειες, προϊόντα, μηχανήματα. 11 νεκροί μέχρι σήμερα, δεκάδες αγνοούμενοι, σύνολο απωλειών για τη Θεσσαλία και τον εθνικό μας πλούτο πλέον των 43 δις ευρώ. Η απώλεια ανθρώπων, περιουσιών και εισοδήματος από αυτή τη καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να περιοριστεί σημαντικά καθώς οι ζημιές και απώλειες εισοδημάτων σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε έμπρακτα για προληπτικά μέτρα και δράσεις υπέρ του λαού της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διανύουμε μια ιστορική περίοδο για την εξέλιξή του αλλά και του προοδευτικού κινήματος γενικότερα.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε υπέρβαση με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και  εναλλακτικής λύσης.

Όλοι μαζί με τη θέληση του λαού και της νεολαίας μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Είμαστε πολιτική δύναμη μαχόμενων ανθρώπων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε Ηγεσία Νίκης και όχι ανεπάρκειας και ήττας.

Το κύριο θέμα στη χώρα είναι η αυτονομία της Πολιτικής από συμφέροντα, η υποκατάσταση της πολιτικής από τη διαπλοκή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα εν λόγω δίκτυα επιχειρούν  την ανάμειξή τους στην εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. 

Πρώτο μέλημα του συστήματος είναι η ενσωμάτωση των πολιτικών δυνάμεων του ριζοσπαστισμού σε  δεξιόστροφες  εξελίξεις στο προοδευτικό χώρο, όχι για να οδηγήσουν  σε ήττα τη ΝΔ άλλα για ακριβώς αντίθετο λόγο. Για να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους. 

Ο στόχος τους δεν θα επιτευχθεί. Θα τον αποτρέψουμε εμείς σε συμπόρευση με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε δημοκρατική κατεύθυνση. 

Αποτελεί πρώτιστο πολιτικό και πατριωτικό καθήκον για κάθε δημοκράτη, προοδευτικό και αριστερό πολίτη.

Βασικό πρόταγμα της υποψηφιότητάς μου είναι πρώτα η Πολιτική, πρώτα η Κυβέρνηση, πρώτα το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα. Δεν μπορούν να κυβερνούν ορισμένοι από την επιχειρηματική τάξη. Τη χώρα την έχει μπλοκάρει μια μειοψηφία παρασιτικών οικονομικών κύκλων.

Η κρατικοδίαιτη οικονομία επανήλθε πανευρωπαϊκά και ορισμένοι από τον προοδευτικό χώρο δεν έχουν αντιληφθεί ότι χώρες που δεν παράγουν, δεν εξάγουν και δεν φορολογούν θα έχουν ηγεσίες που τις υποκαθιστούν πολιτικά, οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια.

Και οι εν λόγω ηγεσίες- μεταξύ των άλλων- θα διεκπεραιώνουν ακόμη και την κατάλυση της έννομης τάξης στο διεθνές δίκαιο και θα βαφτίζουν το δίκαιο της θάλασσας ως γεωπολιτική διαφορά, όπως επιχείρησε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, ενάντια στη πάγια εθνική μας θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας. 

Η χώρα με βάση το διεθνές δίκαιο έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα που αφορούν έννομα δικαιώματα και συμφέροντα και όχι θεωρίες από τις διεθνείς σχέσεις για εντελώς άλλου περιεχομένου θέματα, που αφορούν γεωπολιτικές επιδιώξεις. Οι ενδιαφερόμενες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία δεν υπέγραψαν τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Εμείς ως χώρα είμαστε με τη διεθνή νομιμότητα. Θα αποτύχουν ως προς τις επιδιώξεις τους.

Η Χώρα μας επίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη, υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη φορολόγηση και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η Κυβέρνηση, ως δήθεν λύσεις. 

Η ενεργειακή κρίση δεν αντιμετωπίστηκε με αρχές και κανόνες με αποτέλεσμα την προκλητική κερδοσκοπία παρά τις ανάγκες της οικονομίας για σταθερή ενέργεια και ενεργειακές κοινότητες με πρωτοφανή απραξία στη διαμόρφωση συνθηκών χωροθέτησης και χωροταξίας. Παράλληλα, ανάλογη είναι και η κρίση στην αξία της γης και στην υποκατάσταση της Οικονομίας από πρακτικές real estate, αδιαφορώντας για τη συνέχιση των πλειστηριασμών και τη στεγαστική κρίση που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους καθώς 7 στους 10 δε διαθέτουν κατοικία λόγω του ότι μεγάλο μέρος των προς πώληση ακινήτων διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στη «χρυσή βίζα-golden visa», ενώ τα προς ενοικίαση διαμερίσματα περνούν μαζικά στη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) και επιδεινώνουν το πρόβλημα. 

Η κρίση των όρων διαβίωσης εδραιώνεται από την κερδοσκοπική ασυδοσία των καρτέλ σε τρόφιμα, εμπορεύματα και καύσιμα και την ανυπαρξία λειτουργίας των οργανισμών ελέγχου της αγοράς.

Παράλληλα κερδοσκοπικές πρακτικές έχουν αναπτύξει οι τράπεζες με υψηλά επιτόκια και με ακραίες πολιτικές διάθεσης ρευστότητας κεφαλαίων για επενδύσεις μόνο στο 5% των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η κρίση της χώρας είναι δομική, στην οικονομία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε επίπεδο κράτους, κυβέρνησης και κομμάτων. Η πραγματική οικονομία που αποτελεί το πρώτο εθνικό θέμα υποκαταστάθηκε τόσο από τη μόνιμη συζήτηση για το έλλειμμα και το χρέος όσο και από πρακτικές πολιτικού συνδικαλισμού χωρίς στρατηγικό υπόβαθρο. Και αυτή η μόνιμη πρακτική πρώτα από όλα, λειτούργησε σε βάρος τόσο της χώρας γενικά όσο και του Συνδικαλιστικού κινήματος και των διεκδικήσεων του ειδικότερα.

Χρειαζόμαστε άμεσα Εθνική συζήτηση για κρίσιμα θέματα στην οικονομία, στις υποδομές, για το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό μας. Εθνική συζήτηση με εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και των παραγωγικών τάξεων

Η Ελλάδα στην αυγή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που έχει το ίδιο ΑΕΠ με του 2009, είναι τελευταία στις επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα στην Ε.Ε., χάνει 30 δις ετησίως από εισαγωγές, η παραγωγή της έχει μειωθεί κάτω από 25%, έχουν κλείσει 400 χιλιάδες επιχειρήσεις και το 25% των εχόντων και κατεχόντων καρπώνονται ετησίως τα 100 δις από τα 190 δις του ΑΕΠ της χώρας.

Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες πολιτικές αποφάσεις σε προοδευτική και δημιουργική κατεύθυνση.

 Θα πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για το νέο προοδευτικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώραςγια την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, για τη Νέα Οικονομία της Υψηλής Τεχνολογίας, των σύνθετων Logistics και κυρίως της Τεχνητής Νοημοσύνης που να δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες και βεβαιότητες για εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. 

Σε διεθνές επίπεδο, οξύνεται ο ανταγωνισμός συμφερόντων ανάμεσα στις υπερδυνάμεις ενός νέου, δεύτερου «ψυχρού πολέμου». Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ηγεσίες για θετικές παρεμβάσεις, πέραν του ότι διέρχονται οικονομική δυσπραγία που μεταξύ των άλλων εκφράζεται τόσο από τη κρίση διαβίωσης εκατομμυρίων πολιτών στο Δυτικό κόσμο ενώ επιτείνεται από τη παραγωγική ανάταση των Αναπτυσσόμενων Χωρών. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε άμεσα πρωτοβουλίες Εθνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς χαρακτήρα.

Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για την πολιτική ένωση της Ε.Ε., για τη διαμόρφωση των Ηνωμένων Πολιτείων της Ευρώπης του 21ου αι. , με ομοσπονδία, κεντρική κυβέρνηση, Γερουσία και πολιτική αυτονομία. Ενδιάμεση δύναμη Ειρήνης, Συνεργασίας και Ανάπτυξης  και δύναμη αποτροπής της επερχόμενης αναμέτρησης ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ, στη λογική του δεύτερου ψυχρού πολέμου που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης που θα κινητοποιεί την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων. 

Χρειαζόμαστε αυτοπροσδιορισμούς, θέσεις, πρωτοβουλίες και δημιουργία γεγονότων.

Έχουμε ευθύνη για τη χώρα και τους πολίτες. 

Ο Α. Τσίπρας, υπό την ηγεσία του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών και αποτέλεσε φορέα αλλαγής, προόδου, φορέα υπεράσπισης των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων, φορέα που καθόρισε αποφάσεις και εξελίξεις στη Χώρα και στην ΕΕ, με ιστορική προβολή σε διεθνές επίπεδοπροέβη σε γενναία αυτοκριτική. Ιδιαίτερα για τη στρατηγική ήττα σε θέματα ανάκτησης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στη πολιτική. Σε θέματα που αφορούν σε πολιτικές μειοψηφικές, όπως  η αποτυχία της απλής αναλογικής που μας οδήγησε στη λογική του δευτέρου κόμματος.

Η θέση μου είναι να ξεκινήσουμε για τη νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία,  για τη νίκη του προοδευτικού κινήματος για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άμεσα την Εναλλακτική Λύση στη χώρα.

Στο κομματικό πεδίο χρειαζόμαστε να είμαστε Πολιτικό και Λαϊκό κόμμα Κοινωνίας και όχι των μηχανισμών ή απλώς των μελών. Με Λαϊκή ενότητα, δημοκρατική λειτουργία και ανοικτή πολιτική δράση γιατί κόμματα χωρίς λαό, είναι μόνο οργανωτικά σχήματα.

Να εφαρμόσουμε στη πράξη τις αρχές του Καταστατικού μας. Οι οργανώσεις να αποτελούν πράγματι την πολιτική υπόσταση του κόμματος. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές πρώτα θα έχουν πολιτική αυτονομία και μετά οργανωτική σύνδεση με άλλα όργανα του κόμματος. Προηγείται η πολιτική ενότητα της οργανωτικής ενότητας. 

Θα παίρνουν πολιτικές πρωτοβουλίες και θα δημιουργούν γεγονότα σε κάθε δήμο και Περιφέρεια, σε κάθε κλάδο Παραγωγής και εργασίας. Θα ιδρύσουμε παρατάξεις που θα αγκαλιάζουν κάθε πολίτη που έχει θεμιτές επιδιώξεις. Όχι άλλα μειοψηφικά δίκτυα υποκατάστασης της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας από οργανωτικά γκρουπ, σε αντίθεση με πολιτικές ριζοσπαστικές δυνάμεις που πέτυχαν και εδραίωσαν την αρχή της Πολιτικής πλειοψηφίας.

Οι πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας πρέπει να ορίζονται και να καθορίζονται πρώτα με αυτοπροσδιορισμούς σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, παράλληλα με τη κριτική, την αντιπαράθεση και τις αγωνιστικές επιδιώξεις ενάντια στο Σύστημα και τις Κυβερνήσεις του. 

Θα πρέπει να κάνουμε πολιτικές που να αγκαλιάζουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού, όχι στη «μεροληπτική πολιτική»,  υπερ αποκλειστικά και μόνο των μισθωτών. 

Μεροληπτική πολιτική δεν κάνει ποτέ ο Προοδευτικός χώρος. Ο Προοδευτικός χώρος δημιουργεί μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Μόνο η δεξιά μιλά και κάνει μεροληπτικές πολιτικές. 

Ως άνθρωποι με αρχές συμμετέχουμε και δημιουργούμε το Σήμερα και το Αύριο.

Δίνουμε μια νέα μάχη για να επιτύχουμε Νίκη στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Πρώτα η θετική Πολιτική που δίνει κατεύθυνση. Παράλληλα με την Οικονομία και τις κοινωνικές επιδιώξεις.

Είμαστε η Παράταξη της Εναλλακτικής Προοδευτικής Λύσης.

H υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποσκοπεί στο να αναλάβω την ευθύνη με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, 

Για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής Νίκης για την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος,

Mε στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού.

Σε κοινή πορεία με την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή, τους βουλευτές, τις Οργανώσεις. 

Καλώ κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη να διαμορφώσει με τη ψήφο του το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Έχουμε τη δυνατότητα και θα πετύχουμε!

Η πορεία μας, στο χέρι μας!

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκαλύψεις για εμπλοκή Θεοδωρικάκου με Greek Mafia που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου

Πολύ σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη...

Στον «αέρα» το σάιτ του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας με ένα μήνυμα

«Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας,...

“Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία”: Το τελικό ανακοινωθέν – Ποιές χώρες δεν υπέγραψαν

Οπόλεμος της Ρωσίας στη Ουκρανία προκαλεί «μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο...

Μητσοτάκης από Ελβετία: Μήνυμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μήνυμα, όχι «ειρήνης», αλλά κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας...
Διαφήμιση