Στέφανος Κασσελάκης: Με αλλαγές σε πρόσωπα στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Κατερίνας Κουτσελάκη –

Αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες φέρνει η επόμενη μέρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο ενωτικό δεν ήταν, αντιθέτως ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο τις παθογένειες στην αξιωματική αντιπολίτευση και τράβηξε σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των παλαιοπροεδρικών (βλ. Αλέξης Τσίπρας) και της ομάδας που πλαισιώνει τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Στη μακρά σιωπή του Αλέξη Τσίπρα που διακόπηκε μόνο, λίγες ώρες πριν το τρικυμιώδες συνέδριο, με την παρέμβαση βόμβα του πρώην προέδρου, αλλά συνεχίστηκε με την προαναγγελθείσα μέσω της ανάρτησής του απουσία του από αυτό, δε χάνει αφορμή να απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης. Στη χθεσινή, πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επεισοδιακή απόρριψη της πρότασης για ψηφοφορία επανεκλογής προέδρου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως νιώθει ότι βγήκε «σαφώς ενισχυμένος» απ’ το συνέδριο και με «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του, τόσο για την καταλυτική παρέμβασή του όσο και για την απόφασή του να μην παραστεί τελικά στις εργασίες του συνεδρίου και προϊονίζοντας χωριστούς δρόμους μεταξύ τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσωπα του περιβάλλοντος του επικοινωνούν με κάθε ευκαιρία την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα, που θα περιλαμβάνουν και νέα πρόσωπα. 

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του βουλευτή Πέτρου Παππά, που μίλησε στο Action24 και σύμφωνα με αυτές, επίκεινται «αλλαγές δομικές με νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, αλλαγές ψηφιοποίησης του κόμματος. Δεν μπορεί ένα κόμμα το 2024 να μην μπορεί να διεξάγει εκλογές σε όλες τις οργανώσεις τους με ψηφιακό τρόπο γιατί πλέον ο κόσμος δεν συμμετέχει στην κομματική ζωή και το είδαμε και στο συνέδριο… Ο κόσμος θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη αλλαγή στα σήματα, στο brand του κόμματος. Το όνομα νομίζω είναι το τελευταίο», πρόσθεσε.

Το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

Mε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε για τους «επιστήμονες οι οποίοι θα με συμβουλεύουν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης […] Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι – Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα – ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», αναφέρει.

Ειδικότερα, τα πρόσωπα που παρουσίασε με βίντεο ο κ. Κασσελάκης μαζί με τη Διάνα Βουτυράκου, τα οποία αποτελούν το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι τα εξής:

  • Ειρήνη Λεριού: Είναι η Επιστημονική υπεύθυνη, με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά «ISCI» και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Kοινωνίας CIC.
  • Παναγιώτης Πεντάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.
  • Ιφιγένεια Μουμτζή: Απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.
  • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.
  • Δημήτρης Ζιούβας: Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου «Κέντρο Ποινικών Επιστημών» του Παντείου Πανεπιστημίου. 
  • Αντώνιος Μπασούκος: Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

*Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας - Δύο βασικά χαρακτηριστικά της...
Διαφήμιση