Σουδάν: Τουλάχιστον 500 παιδιά πέθαναν από την πεινά λόγω του πολέμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τουλάχιστον 500 παιδιά “και πιθανότατα εκατοντάδες ακόμη” έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, στη διάρκεια του τετράμηνου πολέμου στο Σουδάν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Πριν τον πόλεμο, ένας στους τρεις κατοίκους υπέφερε από την πείνα. Τώρα, “παιδιά πεθαίνουν από την πείνα την ώρα που αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί τελείως”, καταγγέλει ο Αρίφ Νουρ, διευθυντής της οργάνωσης στο Σουδάν.

“Τουλάχιστον 498 στο Σουδάν και πιθανότατα εκατοντάδες ακόμη πέθαναν από την πείνα από την έναρξη του πολέμου στις 15 Απριλίου. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φαντασθούμε ότι θα βλέπαμε τόσα παιδιά να πεθάνουν από την πείνα, αλλά αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στο Σουδάν”, σημειώνει.

Η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει, καθώς η Save the Children, αναγκάστηκε να “πατήσει” παύση “στην αρωγή προς 31.000 παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό”. Μάλιστα, καταστράφηκε και το εργοστάσιο που παρήγαγε το 60% των προϊόντων για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών.

Πιθανότατα, ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης θα διαρκέσει χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές. Από τον Απρίλιο, που ξεκίνησε, έχουν σκοτωθεί 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό της μκο Armed Conflict Location & Event Data Project (Acled).

Εντωμεταξύ, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλέιψουν τις οικείες τους.

Η διεθνής κοινότητα πασχίζει να χρηματοδοτήσει την αρωγή προς τους εσωτερικούς πρόσφυγες, τους τραυματίες και τα θύματα σεξουαλικής βίας, τη στιγμή που η διεθνής δικαιοσύνη εκφράζει τις ανησυχίες της ,για την διάπραξη “εγκλημάτων πολέμου”.

Οι αρχές εμποδίζουν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες δέχονται επιθέσεις και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει παρά το 27% των αναγκών τους σε χρηματοδότηση.

Οι συγκρούσεις εξακολουθούν να γίνονται κυρίως στο Χαρτούμ και στο Νταρφούρ, περιοχή όπου ζει το ένα τέταρτο των 48 εκατομμυρίων Σουδανών. Στο Νταρφούρ, οι συγκρούσεις είναι επικεντρωμένες στην Νιάλα, πρωτεύουσα του Νοτίου Νταρφούρ, όπου από τις 11 Αυγούστου έχουν σκοτωθεί 60 άνθρωποι250 έχουν τραυματισθεί και 50.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το τουρκικό νοσοκομείο, το μόνο που συνεχίζει να λειτουργεί στην Νιάλα, ανακοίνωσε ότι έχει κατακλυσθεί από τραυματίες, ενώ οι μάχες αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση φορτηγών, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρόσφατα, ο πόλεμος επεκτάθηκε στο ελ-Φάσερ, πρωτεύουσα του Βόρειου Νταρφούρ, αφού, σύμφωνα με το εργαστήριο ανθρωπιστικών ερευνών του πανεπιστημίου του Yale, τουλάχιστον 25 χωριά του Νταρφούρ πυρπολήθηκαν από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης και τις συμμαχικές τους αραβικές πολιτοφυλακές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Εκτόξευση τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο – Αυξήσεις πάνω από 30%

*Της Αντιγόνης Ζούντα - Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να...

Γεροβασίλη: Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από όσους χρεοκόπησαν τη...

Αλ. Χαρίτσης: Στην κυβέρνηση αντιτάσσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική,...
Διαφήμιση