Σοφία Κωνσταντέλια: Τα παιδιά χρειάζονται οικογένεια, όχι φιλανθρωπία (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Ολο το σύστημα της κοινωνικής φροντίδας έχει ανατεθεί από αυτή την κυβέρνηση στους φιλανθρώπους” τόνισε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” η κ. Σοφία Κωνσταντέλια, κοινωνική λειτουργός με μακρά θητεία και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Νομού Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κ. Μαρτίνου στην προεδρία της Κιβωτού του Κόσμου. “Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ανέλαβαν, ανέθεσαν στη UNICEF, με το γνωστό παρελθόν, το ρόλο του συμβούλου” είπε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.

“Θέλουν να διατηρηθεί το σύστημα ως έχει: Οι πλούσιοι φιλάνθρωποι να δίνουν όποτε και αν θέλουν, από μια θέση ανωτερότητας. Γιατί αυτό είναι η φιλανθρωπία. Είναι οίκτος αντί της ενσυναίσθησης. Ειδικά τα παιδιά δεν χρειάζονται οίκτο, χρειάζονται οικογένεια. Η να επιστρέψουν στην οικογένειά τους αν αυτό γίνει εφικτό ή να βρεθεί μια άλλη οικογένεια. Υιοθεσία, αναδοχή και μκρές μονάδες οικογενειακού τύπου των 3-5 παιδιών ”

“Οταν άκουσα κάποτε τον πατέρα Αντώνιο να λέει σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι όλα τα παιδιά εκτός από ένα, υποστηρίζουν την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα με αυτόν, έχασα το μυαλό μου” είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Κωνσταντέλια “και κατάλαβα ότι κάτι πολύ στραβό υπάρχει, ότι αυτός ο άνθρωπος στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρει πώς να χειριστεί τα παιδιά. Και οι περισσότεροι στα ιδρύματα αυτά δεν ξέρουν, γι’ αυτό χρειάζονται οι καταρτισμένοι επαγγελματίες. Η Κιβωτός του Κόσμου ήταν ένας κλειστός φορέας με γυαλιστερή εικόνα. Ούτε και η Εκκλησία δεν ήξερε τί γινόταν εκεί. Ακόμα και η αρμόδια υφυπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου, που ζήτησε να πάει δεν το κατόρθωσε. Αλλά και τίποτα από τα καταγγελόμενα να μην ισχύει, το βέβαιο είναι ότι το ίδρυμα είναι συνώνυμο της κακοποίησης. Τα παιδιά κακοποιούνται και μόνο με την επιβολή προγράμματος στο πότε θα φάνε, πότε θα βγουν έξω. Και φυσικά με την παραμικρή προσβολή.”

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.300 παιδιά στα 59 ιδιωτικά και 28 δημόσια ιδρύματα. Και υπάρχουν με στοιχεία του Οκτωβρίου 2.455 αιτήσεις υιοθεσίας και 385 αιτήσεις αναδοχής. Οι 1.580 αιτήσεις υιοθεσίας έχουν περάσει στο τελευταίο στάδιο. Τους αριθμούς τους ξέρουμε σήμερα, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Φωτίου έκανε για πρώτη φορά καταμέτρηση και ηλεκτρονική καταγραφή των παιδιών. Και υποχρέωσε με νόμο όλα τα ιδρύματα να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους σχέδιο για το μέλλον κάθε παιδιού. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη αλλαγή αποϊδρυματοποίησης, που η Νέα Δημοκρατία την πάγωσε” υπογράμμισε η κ. Κωνσταντέλια. “Η κ. Μιχαηλίδου δεν λέει την αλήθεια στο λαό για το έργο της. Κομπάζει ότι βρήκε οικογένεια σε 700 παιδιά. Υπάρχουν 12 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Πεντέλης γιατί δεν τους βρίσκει οικογένεια; Διότι έφτιαξε ένα ίδρυμα μέσα στο νοσοκομείο! Εχει πει με έπαρση ότι τα γνωρίζει ένα προς ένα τα παιδιά στις δομές της Αττικής…να πηγαίνεις επίσκεψη, να χαιδεύεις κεφαλάκια και να βγάζεις σέλφι δεν είναι γνώση των αναγκών των παιδιών. Τα παιδιά δεν θέλουν ανθρώπους που φεύγουν, θέλουν σταθερή σχέση κι επικοινωνία. Εχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια με παιδιά κάθε δυσκολίας και με έμαθαν πολλά” κατέληξε η Σοφία Κωνσταντέλια. “Εγινα κοινωνική λειτουργός εξαιτίας ενός παιδιού, που δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω και σκέφτηκα ότι πρέπει να σπουδάσω για να βρω τον τρόπο….”

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 21/5 – Ποιοί συμμετέχουν

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για σήμερα (21/5) η...

ΗΠΑ – Βρετανία προκαλούν: Δεν στηρίζουν το αίτημα για εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκάλαντ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η  απόφαση του εισαγγελέα του  Διεθνούς...

Ο Guardian για τη δίκη του ναυαγίου στην Πύλο: Δεν δικάζονται οι αρχηγοί των κυκλωμάτων

Οι επιζώντες του ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους...
Διαφήμιση