Σκέψεις και προβληματισμοί για τους δύο “ξένους” μέσα στο “σπίτι” του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Ανδρέας Παναγόπουλος – Οσοι έχουν ασχοληθεί έστω και απ’ έξω, απ’ έξω με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης συνυπήρχαν δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι.

Από τη μια οι “προεδρικοί” σε επάλληλους κύκλους γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη οι “+53”. Ανάμεσα τους ομάδες και ομαδούλες μικρών και μεγαλύτερων “παιδιών” που πότε πήγαιναν με την πλευρά του “μπαμπά” και πότε της “μαμάς” προσπαθώντας να τους συμφιλιώσουν “για να γίνουν πάλι αγαπημένη οικογένεια”.

Δεν χρειαζόταν να μένει μεσοτοιχία για να ακούς τους καβγάδες που χρόνο με το χρόνο δυνάμωναν.

Και τα χρόνια περνούσαν, όπως και τα συνέδρια που βάθαιναν τον χάσμα. Και η μια πλευρά τραβούσε προς το Κέντρο και ακόμη παραπέρα και η άλλη προσπαθούσε να κρατήσει αλώβητα τα λάβαρα και άλμπουμ φωτογραφιών και ιδεών της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Οι δρόμοι πήγαιναν ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή όμως για έναν ακατανόητο λόγο δεν αποφάσιζαν να πάρουν ένα βελούδινο διαζύγιο και να τους συνεχίσουν χωρίς να πρέπει να τσακώνονται, να σέρνει ο ένας τον άλλον στα πατώματα, με τα “παιδιά” να κλαίνε και να οδύρονται.

Συνήθεια;

Ανασφάλεια;

Μην τους κατηγορήσει το ευρύτερο “σόι” για μία ακόμη διάσπαση;

Για το ποιός θα κρατήσει το σπίτι; Σιγά το σπίτι! Ας το κρατούσε όποιος ήθελε με κλήρο και ο άλλος ας πήγαινε σε ένα AIRBNB ρε αδελφέ μέχρι να βρει καινούργιο. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα ήταν.

Για τα περιουσιακά; Ποιά περιουσιακά; Αν μπει κανείς έστω και μία φορά στην Κουμουνδούρου ούτε φλυτζάνι του καφέ δεν θα βρει. Ούτε καδράκι με τον ναυτικό με το τσιμπούκι…

Για τα “παιδιά” μέσα ή για τα περισσότερα “παιδιά” έξω, μέλη και φίλους;

Μα αυτά ούτως ή άλλως θα πήγαιναν με τον “μπαμπά” ή τη “μαμά”. Ή κάποια στιγμή θα μεγάλωναν και θα έφευγαν από το “σπίτι” γεμάτα τραύματα μεν αλλά επιτέλους απαλλαγμένα από την ανθρωποφαγία.

Δεν χώρισαν. Εμειναν μαζί να ξεκοιλιάζονται ενώ προς τα έξω εμφανίζονταν χαμογελαστοί και “όλα καλά είναι, γιατί ρωτάς;”.

Και σύρθηκε έτσι ο “γάμος” μέχρι σήμερα… Και έμειναν μαζί αλλά σε διάσταση. Μεταξύ τους αλλά και με την κοινωνία.

Κι έζησαν αυτοί χάλια και τα “παιδιά” χειρότερα!

Τι θα μπορούσε να γίνει;

Θα μπορούσαν να πάνε σε έναν σύμβουλο γάμου να τους πει: “Εσείς κάντε την Προοδευτική Συμμαχία και ανοίξτε τις πόρτες σε όσους θέλουν να συμπορευτούν μαζί σας για την εξουσία. Κι εσείς στήστε την σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά της οικολογίας και τον κινημάτων που ονειρεύεστε, γιατί και αυτό το έχει ανάγκη ο κόσμο και τα “παιδιά”.

Πόσα απίδια θα έπιανε ο σάκος του καθενός ξεχωριστά ή και των δύο μαζί;

Με μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση, σίγουρα αρκετά επάνω από 20%

(Υ.Γ. Εγώ ως “παιδί”, πάντως, θα πήγαινα με τη “μαμά”! Κάθε Κυριακή έστω που θα έκανε κοτόπουλο με πατάτες και θα μιλούσαμε για τον θείο Κάρολο και τον θείο Βλαδίμηρο. Οχι πως δεν αγαπάω και δεν εκτιμώ τον “μπαμπά” αλλά η στάκα και η τσικουδιά μου πέφτουν βαριά! Κι ούτε που θα τον κακολογήσω ποτέ γιατί έκανε ό,τι μπορούσε να μας μεγαλώσει ως τα 32 μας!)

Πηγή: facebook

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση