Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΝΔ κλείνει άρον άρον την Εξεταστική – Η διαβολική σύμπτωση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κίνηση πανικού και ομολογία ενοχής από τη Νέα Δημοκρατία στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς αποφάσισε να κλείσει άρον-άρον τις εργασίες, αρνούμενη να καλέσει άλλους μάρτυρες. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της πλειοψηφίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που αποχώρησε καταγγέλλοντας τη συγκάλυψη του σκανδάλου.

Το τάιμινγκ είναι τουλάχιστον περίεργο, καθώς πρόκειται για την ημέρα που αποκαλύφθηκε η «εξαφάνιση» του Φέλιξ Μπίτζιος από το μετοχολόγιο της Intellexa για να απεμπλακεί από τις υποκλοπές. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν αίτημα ώστε να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa, ωστόσο η ΝΔ το απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του InsideStory, λίγο πριν ενημερωθεί για την παρακολούθηση εις βάρος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εταιρεία στην Κύπρο που συνδέεται με την υπόθεση «εξαφάνισε» έναν μέτοχό της, με αναδρομική καταγραφή μεταβίβασης μετοχών στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό σχόλιο στον κυπριακό Τύπο για την σκοπιμότητα αυτών των αναδρομικών αλλαγών, ότι «οι μόνοι που λογικά γνώριζαν στις 4 Αυγούστου ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωνόταν ο Ν. Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση του ήταν σίγουρα αυτοί που τον παρακολουθούσαν»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ανέφερε ότι αρκεί να σταλούν γραπτές ερωτήσεις στη νομική εκπρόσωπο της Intellexa. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην εξεταστική, καθώς ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην «παρωδία» της αποστολής γραπτών ερωτήσεων.

Πλέον αναμένεται η κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη την επόμενη εβδομάδα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κλείνει τον κύκλο των μαρτύρων.

Οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι» πρόσθεσε.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, Ευαγγελία Λιαγκούλη, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της επιτροπής δήλωσε πως «δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της Ν.Δ., που μόνη της αποφάσισε ενάντια σε όλα τα κόμματα να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κοροϊδία κορυφώνεται. Οι μάσκες πέφτουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ το οποίο κατήγγειλε την «απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής Επιτροπής» κάνοντας  λόγο για «εμμονή» της ΝΔ να μην κληθούν νέοι μάρτυρες απαραίτητοι για την διερεύνηση του σκανδάλου την υποκλοπών.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι «καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής Επιτροπής. Η εμμονή της να μην κληθούν και νέοι μάρτυρες απαραίτητοι για την διερεύνηση σε βάθος των τριών υποθέσεων των υποκλοπών, δηλαδή, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, επιβεβαιώνει την πρόθεση τους για συγκάλυψη των υποθέσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θα ενημερώσει για όλες αυτές τις εξελίξεις τον ελληνικό λαό επίσημα και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να διερευνηθούν οι τρεις σοβαρές αυτές υποθέσεις».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση