Σιωπή Γιάννη Οικονόμου για τα «πυρά» Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μία εντυπωσιακή και -ομολογουμένως- δραματική προσπάθεια κατέβαλε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αφήσει ασχολίαστες τις δηλώσεις-κόλαφος του Βαγγέλη Βενιζέλου για το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι ο συνταγματολόγος επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης των υποκλοπών.

«Είχαμε μία σκληρότατη δήλωση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σύμμαχο της κυβέρνησης μέχρι πρότινος. Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η απάντηση στην ερώτηση εάν γίνονταν υποκλοπές πρέπει να είναι «όχι». Εάν δεν είναι «όχι», δεν είναι εντάξει. Πως κρίνετε τη δήλωση Βενιζέλου; Σας προβληματίζει;» ρωτήσαμε την Πέμπτη τον Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με την ερώτησή μας ωστόσο να πέφτει στο κενό, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται πως έχει πάρει όρκο… σιωπής για τα όσα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά καταγγέλλει δημόσια.

Σημειώνεται πως στην πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του, ο Β Βενιζέλος επιτίθεται ευθέως στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευθύνες χειρισμού του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, τονίζοντας επί της ουσίας ότι η μη διάψευση από την κυβέρνηση της ΝΔ των δημοσιευμένων στοιχείων για την παρακολούθηση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη στοιχείων ισοδυναμεί με παραδοχή ότι όντως η ΕΥΠ παρακολουθούσε το συγκεκριμένο μέλος της κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους.

«Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αναλάβει την πλήρη διασαφήνιση της υπόθεσης αυτής και νομίζω ότι από τα συμπεράσματά της θα καλυφθούμε όλοι» απάντησε στην ερώτηση του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι η ερώτηση που του απευθύναμε αφορά την πολιτική διάσταση των δηλώσεων του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Την άρνησή του να σχολιάσει τις δηλώσεις του Β. Βενιζέλου επιβεβαίωσε ο Γ. Οικονόμου και στην ερώτηση που του απηύθυνε συνάδελφος δημοσιογράφος αμέσως μετά τη δική μας, όταν του ζήτησε να σχολιάσει και την αποστροφή του συνταγματολόγου για την τακτική της κυβέρνησης να δικαιολογεί τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται πως στην παρέμβασή του, ο Β. Βενιζέλος καταφέρεται κατά όσων θεωρούν ότι η ποινική υπόθεση Καϊλή που τη χειρίζονται οι βελγικές αρχές, δικαιολογεί την παρακολούθηση αρχηγού κόμματος και εν ενεργεία υπουργού από την ελληνική ΕΥΠ για απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφαλείας, χωρίς καμία ποινική διάσταση. «Οποιοι κάνουν τέτοιους συσχετισμούς δεν αντιλαμβάνονται ότι χωρίς σεβασμό του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν προστατεύεται η φιλελεύθερη δημοκρατία» ήταν το ράπισμα του άλλοτε αντιπροέδρου του Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε επίσης την τακτική της κυβέρνησης ουσιαστικά να δικαιολογεί τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση της κας Καϊλή. Πως απαντάτε σε αυτό; Και στις πληροφορίες από το Βέλγιο, ότι οι βελγικές αρχές δεν είχαν προχωρήσει σε νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου της ευρωβουλευτή;» ήταν το πλήρες ερώτημα που του απευθύνθηκε, αλλά ούτε σε αυτή την απάντησή του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τα λεγόμενα Βενιζέλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως φαίνεται από την απάντησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο απέφυγε και πάλι να αναφερθεί στον συνταγματολόγο, αλλά επιχείρησε και να διαστρέψει τις πληροφορίες που έρχονται από το Βέλγιο, υποστηρίζοντας πως αυτές συντείνουν στη δικαιολόγηση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

«Αποδεικνύεται από την έκβαση της υπόθεσης στο Βέλγιο, αν και επαναλαμβάνουμε είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι οι αρχές ασφαλείας ανάμεσα στα διάφορα μέσα που κατά καιρούς διαχειρίζονται είναι και αυτό της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων. Δεν μπορεί να εξαιρείται ένα πολιτικό πρόσωπο μόνο και μόνο εξαιτίας της ιδιότητάς του αυτής, από την δυνατότητα, από τη δικαιοδοσία των αρχών να το παρακολουθούν, αν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει μια συμπεριφορά η οποία είναι ενδεχομένως παραβατική» ανέφερε στην απάντησή του ο Γ. Οικονόμου, πασχίζοντας να επιμείνει στην επιχείρηση ξεπλύματος των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων μέσα από την υπόθεση Καϊλή, υποστηρίζοντας όμως πως δεν το κάνει.

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω προς την κατεύθυνση αυτή. Ούτε γνωρίζω αν δεν ήταν νόμιμη η επισύνδεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων από τις βελγικές αρχές σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν το γνωρίζω. Αυτό που εμείς είπαμε, αναδείξαμε απλώς τα γεγονότα. Τίποτα παραπάνω, ούτε θέλουμε να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και συνειρμοί ανάμεσα σε αυτά που έγιναν στο Βέλγιο και σε αυτά που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, την ώρα που είναι ο ίδιος που έχει δώσει τροφή στα σενάρια αυτά, ακολουθώντας την ρητορική των γαλάζιων τρολ του διαδικτύου.

Μετά από την παραπάνω απάντησή του, άμεσα σπεύσαμε να ζητήσουμε εξηγήσεις για τους «συνειρμούς» αυτούς, ζητώντας απάντηση στο «Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παρακολουθήσεις είτε της κυρίας Καϊλή είτε κάποιων άλλων ευρωβουλευτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για εγκληματικές δραστηριότητες, με τις παρακολουθήσεις που συζητάμε στη χώρα μας εδώ και μήνες, που αφορούν λόγους εθνικής ασφαλείας;», με τον εκπρόσωπο να κηρύσσει άτακτη υποχώρηση.

«Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε αυτούς τους συνειρμούς. Οπότε πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που τους κάνουνε. Γενικώς συνειρμοί γίνονται πολλοί γύρω από αυτό το θέμα. Και σε εφημερίδες κυριακάτικες» ήταν η απάντησή του, η οποία αδειάζει επί της ουσίας τα ανώνυμα γαλάζια τρολ του διαδικτύου και τις κυβερνητικές πένες και τηλεπερσόνες που επιμένουν να παρουσιάζουν αυτούς τους «συνειρμούς» ως θέσφατο.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση