Σε θέση μάχης οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 8 Γενάρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στη σκιά της δραματικής αύξησης του κόστους για τους παραγωγούς, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αύριο Κυριακή 8 Γενάρη στη Νίκαια Λάρισας. 

Αντικείμενο της σύσκεψης –στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» 13 ομοσπονδίες και τουλάχιστον 200 αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι–  θα είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στο προσεχές χρονικό διάστημα. Μεταξύ των αιτημάτων είναι ουσιαστικά η εξασφάλιση της επιβίωσης των αγροτών, η μείωση του κόστους παραγωγής, η εξόφληση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η κρατική χρηματοδότηση κ.ά.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο των αγροτών που έγινε στην Αγιά, με τους αγρότες να καταγγέλλουν τη κυβέρνηση για αθέτηση της δέσμευσής της σχετικά με την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών μήλων και κάστανων. Υπενθυμίζεται ότι, με σχετική ανακοίνωσή τους, οι αγρότες ζήτησαν μεταξύ άλλων: 

  • Τη μείωση του κόστους παραγωγής. «Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν, ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πρόστιμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 λεπτά/Kwh».
  • Την επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών, καθώς και την κατάργηση του ΦΠΑ. 
  • Τις κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής «και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειες μας και να συνεχίζουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα». 
  • Τη συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης ως το 2027. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ούτε λεπτό χαμένο

Με ανανεωμένη σύνθεση και με αποφασιστικότητα να δοθεί η...

Τουρκικά αλιευτικά στις ακτές των Κυθήρων – Καμία αντίδραση από το ελληνικό λιμενικό

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τουρκικά αλιευτικά έφτασαν ως...

Διονύσης Τεμπονέρας: Άρχισαν τα όργανα για μισθωτούς και επαγγελματίες

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν και πριν ακόμα τελειώσει η...

Der Spiegel: Τα τρολ της ΝΔ και τα fake news

*Της Κάκης Μπαλή - Προχθές άλλαξε και δη με...
Διαφήμιση