Σε φιέστα για το φράχτη ο Θεοδωρικάκος, παριστάνει ότι δεν κατάλαβε το «χαστούκι» από την Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει για την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη το νέο «χαστούκι», αυτή τη φορά από το Ευρωκοινοβούλιο, που βάζει τέλος στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για οικοδόμηση φυσικών εμποδίων κατά των προσφύγων, όπως φαίνεται από όσα είπε στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε στο βίντεο τί είπε κυρίως μετά το 8ο λεπτό:

Στόχος του ίδιου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένει να γίνει αύριο η προεκλογική «φιέστα» στη Θράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπογραφή της σύμβασης με κοινοπραξία που θα κατασκευάσει ακόμη 35 χλμ. του «φράχτη» στον Έβρο, μοιράζοντας 100 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, επιδιώκεται να συνεχιστεί η έμμεση εξασφάλιση ενωσιακών πόρων, που θα κατευθυνθούν στα ψηφιακά συστήματα επιτήρησης που συμπληρώνουν τα φυσικά εμπόδια, για να προσπεραστούν οι αρνητικές αποφάσεις στην Ευρώπη.

Επιτέθηκε παράλληλα στο ΣΥΡΙΖA για την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και τα δικαιώματα των προσφύγων, τους οποίους για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε «παράνομους».

Εξάλλου, ο υπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και κυρίως την ψήφο και από τα μέλη που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, λέγοντας ότι οι ψήφοι δεν ήταν του ΕΛΚ, αλλά «κάποιοι μπορεί να ήταν του ΕΛΚ». Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφοριας ήταν 28 «υπέρ», 2 «κατά» και 2 λευκά, δηλαδή το χαστούκι προήλθε σχεδόν από το 90% του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη δύναμη…

«Όχι βέβαια, τι να μας δεσμεύσει;» η απόφαση, σχολίασε εξάλλου, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας για τις αποφάσεις των δημοκρατικών θεσμών της ΕΕ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση