Σε πλήρη αποτυχία τα μέτρα Σκρέκα για μείωση των τιμών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα μέτρα Σκρέκα για τη μείωση της ακρίβειας στα τρόφιμα απέτυχαν παταγωδώς και πλέον έχουμε τα στοιχεία, δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις. Μετά τα μέτρα η ακρίβεια όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά σε πολλά είδη τροφίμων έχουμε εκ νέου αυξήσεις.

Η κυβέρνηση επέλεξε αντί να πάρει οικονομικά μέτρα, να προσφέρει κάποια «δώρα», τα λεγόμενα «καλάθια», κάτι ανάλογο με τις προσφορές των σούπερ μάρκετ και των εταιρειών. Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να εφαρμόσει οικονομική πολιτική για τη μείωση της ακρίβειας. Και στα καύσιμα και στα τρόφιμα. Το αποτέλεσμα είναι η ακρίβεια να διογκώνεται σε όλη την αλυσίδα από τη στιγμή που δεν υπάρχει έλεγχος στην ενέργεια και στα καύσιμα. Ευνοούνται τα υπερκέρδη σε όλους τους κλάδους, δημιουργώντας πρόβλημα συνολικά στην οικονομία. Όσο και αν τα έσοδα του κράτους πάνε καλά λόγω του υψηλού ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, η ισορροπία είναι υπονομευτική. Διότι η κατανάλωση μειώνεται, όπως και η εσωτερική παραγωγή, ενώ είναι καταστροφικές οι επιπτώσεις και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φυσικά, δεν συζητάμε για την κατάσταση των νοικοκυριών, με δεδομένο ότι και τα εισοδήματα είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.

Η διαπίστωση την ίδια στιγμή ότι για να αγοράσει κάποιος σπίτι 60 τ.μ. χρειάζεται ολόκληρους τους μέσους μισθούς 12 ετών δείχνει την πραγματικότητα για την ελληνική οικογένεια.

Η αλήθεια για τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης φαίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο εντάχθηκαν μόνο 147 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις 800.000 συνολικά που υπάρχουν στη χώρα.

Τα δισεκατομμύρια υπάρχουν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και δεν αποκλείεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις με… μεγάλες διασυνδέσεις.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση