Σε μακρά προεκλογική περίοδο – και μετά τις ευρωεκλογές – εισέρχεται η χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Η συγκάλυψη των σκανδάλων και της τραγωδίας των Τεμπών κλονίζει την κυβέρνηση- Ο πρωθυπουργός αναζητά διέξοδο σε ευρωπαϊκή θέση- Κοινή πεποίθηση πως θα σφίξουν τα πράγματα στην οικονομία.

Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εισέρχεται η χώρα, με όλα τα ενεχόμενα να είναι ανοιχτά για το μέλλον. Η -ανεξήγητη πλην όμως …μανιώδης- συγκάλυψη των υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών, ταυτόχρονα με τη συγκάλυψη των υπευθύνων για εγκλήματα όπως οι υποκλοπές και το ναυάγιο της Πύλου, ακόμα και του σκανδάλου με τα email των ομογενών, επιδεινώνει κατά πολύ την εικόνα της κυβέρνησης. Εικόνα που έχει ήδη επιβαρύνει η ακρίβεια, η αύξηση της εγκληματικότητας, η κάκιστη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών που δοκιμάζει τις σχέσεις του Μαξίμου με την Εκκλησία και τη δεξιά βάση του κόμματός του, ακόμα και η αλαζονεία των κυβερνητικών στελεχών στο όνομα του …41% στις εκλογές του Ιουνίου.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν μήτρα εξελίξεων, με το Μαξίμου να μην μπορεί να θέσει πειστικό διακύβευμα γιατί να την ψηφίσουν οι πολίτες και γιατί οι ψηφοφόροι της να μην εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους αποστέλλοντας μήνυμα είτε μέσω αποχής είτε υπερψηφίζοντας παραπλήσιο κόμμα, αφού η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 157 εδρών δεν διακυβεύεται. Επιπλέον, η μη ύπαρξη ανταγωνιστικής αντιπολίτευσης λειτουργεί αποσυσπειρωτικά για την κυβέρνηση και θα συνεχίσει να λειτουργεί αποσυσπειρωτικά παρά την όποια τεχνητή πόλωση την προεκλογική περίοδο, αφού η κυβέρνηση αναμετριέται πλέον μόνο με τον εαυτό της και τα προβλήματα που μεγεθύνονται!

Οι έρευνες δείχνουν πως δημοσκοπικά η εικόνα της κυβέρνησης επιδεινώνεται και πιθανόν, με κύρια αφορμή τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, να επιδεινωθεί περισσότερο. Τίποτε δε δεν φαίνεται στον ορίζοντα προκειμένου να υποστηρίξει κανείς ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν κάποια γεγονότα που θα ανατρέψουν αυτή την εικόνα.
Κανείς δεν αμφισβητεί την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αλλά αυτή η νίκη όλα δείχνουν πως θα είναι πύρρειος. Ήδη ο πρωθυπουργός αναζητά κορυφαία ευρωπαϊκή θέση, γεγονός που επιτείνει τη νευρική κρίση στο κυβερνών κόμμα, όπως και τα καμπανάκια που χτυπάει η οικονομία!

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήδη σημειώσαμε, οι ευρωεκλογές αποτελούν μήτρα εξελίξεων. Ακόμα και αν δεν επέλθει ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος, η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές θα είναι συνέχεια των ευρωεκλογών. Και ας απομένουν τρία ακόμα χρόνια έως την λήξη της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση