Σε άλλη παραλία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης – Ο πρωθυπουργός των κοριών καλείται για τέταρτη συνεχόμενη Παρασκευή, να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για τις υποκλοπές στη Βουλή. Και για τέταρτη συνεχόμενη Παρασκευή δεν πηγαίνει. Απαξιοί. Δεν έχει χρόνο, πώς το λένε.

Τόσοι άνθρωποι, τόσες ακροάσεις, πού να προλάβει; Τόσοι υπουργοί και επιχειρηματίες στο αυτί. Τόσες σημαίνουσες προσωπικότητες -Μπάρμπα, Διαματάρης επιτέλους με πτυχίο- στο Μαξίμου, τι να πρωτοκάνει ο έρμος; Ένας άνθρωπος είναι – δύο αυτιά έχει.

Δεν ξέρω αν άλλος πρωθυπουργός έχει εξευτελίσει τόσο πολύ τη Βουλή, αρνούμενος να απαντήσει σε ζητήματα που πια έχουν «κουμπώσει» από τη δημοσιογραφική έρευνα: Ένα κέντρο – παράκεντρο, ΕΥΠ και predator εις σάρκαν μίαν, ένας εμπνευστής και τα πιόνια του: Ο ανιψιός, ο σεκιουριτάς, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» κάθε παρακράτους – αυτοί που θα πεταχτούν στη φωτιά για να μη γίνει στάχτη ο Κορλεόνε.

Έτσι θα πάει ως τις εκλογές. Θα σιωπά για τις παρακολουθήσεις και θα μιλάει για ό,τι εκείνος θέλει. Προχθές αφηνίασε, όπως κάθε εγωπαθής αρχηγός που έχει χάσει τον έλεγχο. Και απευθυνόμενος σε ένα κοινό από τοπικούς Πέτσηδες και Πάτσηδες, άρχισε να λέει για… αριστερούς του χαβιαριού που δεν αντιλαμβάνονται την αξία του καλαθιού του Άδωνι, και ξαφνικά το καλάθι έγινε κουβαδάκι και εκείνοι, λέει, να το πάρουν το κουβαδάκι και να πάνε σε άλλη παραλία. Μόνο όσοι μαγειρεύουν τα μακαρόνια Νο 6 και το μακρύκοκκο ρύζι να μείνουν στην παραλία του Κυριάκου.

Δεν αξίζει σχόλιο για έναν Λουδοβίκο με ακουστικά, την ώρα της ηθικής του πτώσης. Αξίζει όμως μία επισήμανση: Ο κόσμος έχει ήδη πάει σε άλλη παραλία, Κυριάκο. Και δεν εννοώ στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Έχει πάει μακριά σου, Κυριάκο. Γιατί σε φοβάται πια.

Μείνε εκεί με την πετσέτα σου, το μαγιό σου, το podcast των υποκλοπών σου. Βούτα, άκου, στέγνωσε, ξανα-άκου, ξαναμπές. Είσαι μόνος σου πια. Αρκεί να δεις τον τρόμο στο βλέμμα των στελεχών σου την ώρα που σε καταχειροκροτούν γιατί ξέρουν ότι τους ακούς.

Μείνε και με τις δημοσκοπήσεις σου, Κυριάκο, γιατί αυτοί που θα σε ανατρέψουν πηγαίνοντας στην κάλπη δεν απαντούν – και καλά κάνουν.

Έστησες μόνος σου ένα εικονικό περιβάλλον. Μία προσομοίωση πραγματικότητας με πληρωμένους δημοσιογράφους, εξαγορασμένες συνειδήσεις, πειραγμένα νούμερα, παρακολουθούμενους υποτακτικούς και οικογενειακούς κλακαδόρους. Όλοι στην ίδια υπηρεσία, να σου λένε μονίμως το αντίθετο από αυτό που σου λέει ο καθρέφτης σου: Ότι είσαι ανίκανος και πολιτικά διαταραγμένος.

Είσαι ήδη σε άλλη παραλία, Κυριάκο. Με το κουβαδάκι που ανέφερες, αλλά και με φτυαράκι να σκάβεις το Ελληνικό, και με πλαστικό αεροπλανάκι να κάνεις αερομαχίες με τον Ερντογάν – τον μόνο σύμμαχό σου στην κρίση μεγαλείου. Και με την ηχώ των υποκλοπών στα ακουστικά να σου λέει «είσαι ηγέτης» -αυτό που φαντασιώνεσαι- την ώρα που μία καταπονημένη κοινωνία και μία εξευτελισμένη δημοκρατία σού φωνάζουν: «Τελείωσες».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση