Σακκελαρίδης: “Με θλίψη ψάχνω να βρώ πράγματα για να αναγνωρίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Οι βουλευτές που έφτιαξαν τη Νέα Αριστερά κατάλαβαν ότι άλλαξε ραγδαία το πολιτικό πλαίσιο του κόμματος με το οποίο είχαν εκλεγεί.Εγώ υπερασπίζομαι το ήθος των ανθρώπων που έκαναν αυτή την κίνηση ως μία κίνηση πολιτικά ηθική στη λογική ότι η πολιτική δεν υπηρετεί πρόσωπα, το λόγκο ή το όνομα του κόμματος, αλλά ιδέες, αξίες, πολιτικούς στόχους κι όταν όλα αυτά αλλάζουν ραγδαία που αποδείχθηκε ότι άλλαξαν κι επιβεβαιώθηκαν, υποστήριξαν στην πραγματικότητα τη δική τους πολιτική αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια ενός κόσμου της Αριστεράς που δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την κατάσταση” τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Open o Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς τόνισε επίσης ότι “ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ το 2008 και φτάνοντας τον σε αξιωματική αντιπολίτευση το 2012 και μετά κυβέρνηση διένυσε πάρα πολλές ζωές. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περίοδοι του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε όλη τη μακρά του ιστορική διαδρομή, στην οποία κι εμείς ήμασταν στο πλευρό του κι εμείς, αν θέλετε βγήκαμε μπροστά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός ότι είμαι σήμερα εδώ, οφείλεται σε μία απόφαση Τσίπρα το 2014 να κατέβω στον δήμο Αθήνας και το αναγνωρίζω. Μέσα στην πορεία και σε μία πάρα πολύ πυκνή συγκυρία, όλα αυτά που ζήσαμε είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα μέσα σε όλη αυτή την περίοδο. Τις αντιφάσεις όλου αυτού πράγματος και τα προβλήματα που συνυπήρχαν. Το 2015-2019 και την περίοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δεν αντιμετωπίστηκαν με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επιφάνεια όλα αυτά τα ζητήματα”.

Συνέχισε στο ίδιο πνεύμα λέγοντας ότι “είναι πραγματικότητα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε μία κουβέντα για το τι έγινε λάθος και τι πήγε καλά. Μια αποτίμηση της όλης περιόδου. Έγιναν πάρα πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 3% στο 32%, στο 36% και στο 18% και δεν έχει γίνει μια αποτίμησή, ένας απολογισμός που να βάλουν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και να πουν τα πράγματα ως έχουν. Αυτό ήταν πάρα πολύ μεγάλη παράλειψη. Ήταν ένας από τους λόγους που δεν έβλεπα τον εαυτό μου μέσα σε αυτή την κατάσταση και δεν μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ τη μεταγενέστερη περίοδο”, πρόσθεσε.

“Ψάχνω στο μικροσκόπιο για να βρω πράγματα που μπορώ να αναγνωρίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μου προκαλεί θλίψη. το λέω ειλικρινά” συμπλήρωσε για όσα είδε στο συνέδριο.

Επεσήμανε ότι στη Νέα Αριστερά υπάρχει μία κοινή αντίληψη κι έκανε λόγο για μία απελευθερωτική απόφαση. “Έχουμε μία κοινή άποψη για το τι πήγε λάθος και κυρίως για το τι πρέπει να γίνει πήραμε αυτήν την απόφαση, η οποία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό απελευθερωτική, όχι για εμάς, για την κοινωνία”.

Οσο για τους λόγους που βρίσκεται στη Νέα Αριστερά υπογράμμισε ότι “νιώθω πάρα πολύ καλά να μπορώ να υπερασπιστώ με αξιοπρέπεια τις πολιτικές μου θέσεις» και πρόσθεσε ότι η Νέα Αριστερά θα έχει την ιδρυτική της συνδιάσκεψη το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

“Θα γίνει και πολύ ανοιχτή συζήτηση και για τα ζητήματα της προηγούμενης περιόδου. Ως εφαλτήριο να μην πάνε τα πράγματα έτσι στο μέλλον. Αυτό είναι το στοίχημα της Νέα Αριστερά” είπε και σχολίασε ότι “δεν είναι συνέδριο, είναι ιδρυτική συνδιάσκεψη. Θα γίνουν προσκλήσεις, αλλά δεν θα έχει την επισημότητα του συνεδρίου”.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση