Σ. Φάμελλος: Το 2022 έχει τίτλο Χρονιά Ακρίβειας Μητσοτάκη (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το 2022 έχει τίτλο «ακρίβεια Μητσοτάκη». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, να ξεχαστούν τα πραγματικά προβλήματα με τις τοξικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ή γυρνώντας τη συζήτηση στα γεγονότα του 1973 στο Πολυτεχνείο» επεσήμανε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σ. Φάμελλος, στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Γρηγοριάδη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

Ερωτώμενος για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου ΝΔ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε ότι αυτό επιβλήθηκε από την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, το οποίο καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων για να διοριστούν γαλάζιοι μάνατζερ, όπως ακριβώς έγινε στη ΔΕΗ, και επειδή οδηγεί στην υποβάθμιση των προπτυχιακών, στην ιδιωτικοποίηση των μεταπτυχιακών και στο ξεπούλημα της περιουσίας και των πανεπιστημίων, με το άρθρο που εισήγαγε μετά τη διαβούλευση  η Υπουργός Παιδείας για την κατάργηση των φορέων διοίκησης και διαχείρισης του αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των πανεπιστημιακών δασών στο Περτούλι Τρικάλων και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Στο άρθρο αυτό εναντιώθηκαν και στελέχη της ΝΔ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από το ΓΕΩΤΕΕ. «Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα και μόνο στόχο: να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κολλεγίων, και το έχει ήδη αποδείξει περνώντας «νυχτερινές» τροπολογίες που μειώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ελλήνων επιστημόνων, που και το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Οικονομικό Επιμελητήριο αρνούνται να εφαρμόσουν. Με αυτό το νομοσχέδιο προχωρά την «μεταρρύθμιση» αλά ΝΔ: επαναφέρει την αυθαιρεσία της καθηγητικής έδρας, ωθεί τους καθηγητές να αναζητούν αμοιβές από μεταπτυχιακά προγράμματα, οδηγώντας στην υποβάθμιση των προπτυχιακών σπουδών, και αναιρεί οποιαδήποτε διαφάνεια στην επιλογή και εξέλιξη ακαδημαϊκών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επιπλέον στα θέματα της ακρίβειας Μητσοτάκη, ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΝΔ παραδέχεται πλέον ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας και ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής πρέπει να ανασταλεί. «Αλλά ενώ εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει βάλει πλάτη στο καρτέλ ενέργειας με την Ελλάδα να καταγράφει ήδη τον Αύγουστο 2021, πολύ πριν την ουκρανική κρίση, την υψηλότερη τιμή στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας στην Ευρώπη. Άρα τα δισεκατομμύρια που έχουν εισπραχθεί από τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις είναι αδίκως εισπραχθέντα, το δέχεται και η κυβέρνηση αφού λέει ότι θα τα αλλάξει, όμως δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στις καταναλωτές. Και περιμένουμε μέχρι τις 25 Ιουλίου τι ακριβώς θα γίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, καθώς ο κ. Σκρέκας ανέστειλε το δικό του νόμο για  να δούμε σε ποια ΄ύψη 9⁹θα φτάσουν οι τιμές», επεσήμανε εμφατικά.

Ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε τα προβλήματα επάρκειας που δημιούργησε η ενεργειακή πολιτική της ΝΔ τα τελευταία χρόνια: «Σήμερα, και στα θέματα επάρκειας και στην ακρίβεια βλέπουμε τα αποτελέσματα του deal της απολιγνιτοποίησης χωρίς σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και των γαλάζιων παιδιών της ΔΕΗ, που ήθελαν να αντικαταστήσουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου. Και πλέον ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται τη λάθος επιλογή του και τα επαναφέρει στα λόγια τον προγραμματισμό που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για την ταυτόχρονη απεξάρτηση της χώρας και από το λιγνίτη και από το φυσικό αέριο. Όμως αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί τα μηχανήματα έχουν σταματήσει στα λιγνιτωρυχεία, γιατί οι τεχνικοί είναι ήδη άνεργοι, και πολλοί έχουν αναζητήσει ήδη άλλη δουλειά, φεύγοντας από τη Δυτ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη. Η αλήθεια βρίσκεται στους λογαριασμούς των πολιτών», υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση