Ρωσία: «Δεν πολεμάμε με το Κίεβο, αλλά με το ΝΑΤΟ»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη, ότι η Μόσχα πολεμά πλέον τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην Ουκρανία και ότι η Δύση προσπαθεί να εξαφανίσει τη Ρωσία από τον πολιτικό χάρτη.

Ο Πούτιν θέτει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια υπαρξιακή μάχη με μια επιθετική και αλαζονική Δύση και έχει πει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσει τον λαό της από κάθε επιτιθέμενο.

Ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρείται από τους διπλωμάτες ως μία από τις σημαντικότερες επιρροές της σκληρής γραμμής στον Πούτιν, ο οποίος έχει υποσχεθεί νίκη στην Ουκρανία παρά τις έως τώρα αποτυχίες στο πεδίο της μάχης.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου – πρόκειται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας», δήλωσε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenti i Fakti.

«Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να αποσυνδέουν τη Ρωσία και τελικά απλά να τη σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικών πόρων στον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Πατρούσεφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Έχουν ήδη γίνει έμμεσο μέρος αυτής της σύγκρουσης, αντλώντας από την Ουκρανία όπλα, τεχνολογίες, πληροφορίες πληροφοριών και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει μία από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν η Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν πιο κοντά σε έναν σκόπιμο πυρηνικό πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αυτοκρατορική αρπαγή γης, ενώ η Ουκρανία έχει ορκιστεί να πολεμήσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το έδαφός της.

Η Ρωσία είναι μόνη

Ως πρώην σοβιετικός κατάσκοπος που γνωρίζει τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, οι απόψεις του Πατρούσεφ δίνουν μια εικόνα του τρόπου σκέψης στα πολύ υψηλά ιεραρχικά επίπεδα του Κρεμλίνου. Το 2021 απέρριψε τις προειδοποιήσεις του διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς για εισβολή στην Ουκρανία.

Σε μια σοβιετικού τύπου ανάλυση της Δύσης, ο Πατρούσεφ χαρακτήρισε τις δυτικές πολιτικές ελίτ διεφθαρμένες και ελεγχόμενες από πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρηματικές φατρίες που σχεδίαζαν και εκτελούσαν «έγχρωμες επαναστάσεις» σε όλο τον κόσμο.

«Το αμερικανικό κράτος είναι απλώς ένα κέλυφος για έναν όμιλο τεράστιων εταιρειών που κυβερνούν τη χώρα και προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο», δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, έσπειραν το χάος στο Αφγανιστάν, το Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή και προσπαθούσαν επί χρόνια να υπονομεύσουν τον «μοναδικό» πολιτισμό και τη γλώσσα της Ρωσίας.

Επίσης, δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία ήταν θύμα των δυτικών σχεδίων να την ωθήσουν πίσω στα σύνορα της Μοσχοβίας του 15ου αιώνα και κατηγόρησε τη Δύση ότι αιμορραγεί την Ουκρανία για να υπονομεύσει τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει θέση για τη χώρα μας στη Δύση», είπε.

Σε απάντησή του ανέφερε ότι η Ρωσία θα επιτύχει οικονομική κυριαρχία και ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις και τις ειδικές υπηρεσίες της για να αποτρέψει κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

Οι ρωσικές επιχειρήσεις και το ιδιωτικό κεφάλαιο, είπε, πρέπει να είναι περισσότερο «εθνικά προσανατολισμένα».

«Η νέα γενιά θα πρέπει να εμπνέεται από τις ιδέες της δημιουργικής εργασίας προς όφελος της πατρίδας μας και όχι να κάθεται στα γραφεία των δυτικών εταιρειών», υποστήριξε.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση