Ρένα Δούρου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ προκαλεί θλίψη, αλλά και μεγάλες ανησυχίες (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Αδιανόητο την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, η κυβέρνηση να ανακοινώνει την αγορά σμήνους F35 που θα στοιχίσει γύρω στα 3,5 δισ»

«Είναι απαράδεκτο να ακούμε από το εξωτερικό τη λήψη μιας σοβαρής απόφασης που επιχειρεί να δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις» επισήμανε η Ρένα Δούρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής, αναφερόμενη στο θέμα αγοράς F-35.

Επισήμανε πως «δεν τηρήθηκε κανονική διαδικασία, ο κύριος Μητσοτάκης ενεργεί σαν απόλυτος άρχοντας που δεν λογοδοτεί σε κανέναν» και πρόσθεσε πως «έχουμε μια “βουλιμία” […] έχουμε πολλά όπλα με διαφορετικές απαιτήσεις σε επίπεδο πληθυσμών».

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση, την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο έτσι πια στα δυόμισι είναι πλέον βενζίνη να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να ανακοινώνει την αγορά σμήνους F 35 που με συντηρητικούς υπολογισμούς θα στοιχίσουν γύρω στα 3,5 δισ;» αναρωτήθηκε και σημείωσε πως «έχουμε ένα ράλι εξοπλισμών που δεν ωφελεί κατ ανάγκη τον τόπο».

Υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έθεσε στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών το θέμα της πώλησης και της αναβάθμισης των F-16 της Τουρκία, όπως είπατε και εσείς, αλλά αντιθέτως ανακοίνωσε αγορά F-35 και μάλιστα για το 2028 οδηγώντας σε δέσμευση των επόμενων κυβερνήσεων του 2028.

«Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού προκαλεί βέβαια θλίψη, αλλά προκαλεί και μεγάλες ανησυχίες» συνέχισε η Ρένα Δούρου, ενώ σημείωσε πως μερικοί βουλευτές της ΝΔ, δεν τοποθετούνται με την πολιτική τους ιδιότητα, αλλά αναφέρονται με την ιδιότητά τους ως καθηγητές διεθνών σχέσεων, με αποτέλεσμα να μιλούν «ως ειδικοί και όχι ως άνθρωποι οι οποίοι είναι εκεί για να υπερασπίσουν τα ανυπεράσπιστα», κάτι που είναι προκλητικό, καθώς «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να διακόψει την τροχιά που είχε θέσει στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Τσίπρα, όταν η χώρα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ ως παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο» επισήμανε η Ρένα Δούρου και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν ήταν αποσπασματική, αλλά εντασσόταν σε μία ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με πολυμερείς συνεργασίες.

Μιλώντας για το ζήτημα του λαϊκισμού και της τακτικής της ΝΔ να εντάσσει κάθε κριτική στο πλαίσιο του λαϊκισμού, η Ρένα Δούρου θύμισε πως «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Nέας Δημοκρατίας, όταν είχαμε την είσοδο στο Καπιτώλιο, σχεδόν την δικαιολογούσε».

«Εδώ υπάρχει ένα στοίχημα, ένα στοίχημα που το έβαλε ίδιος ο κόσμος. Ο ίδιος ο κόσμος μας απέδειξε ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν αλλιώς» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σημείωσε πως όσοι και όσες συμμετείχαν στη διαδικασία, «δεν είναι ψηφοφόροι μιας χρήσης, ήρθαν μέλη ουσιαστικά που παίρνουν το κόμμα στα χέρια τους. Είναι μια ευθύνη μοιρασμένη και εμείς ο καθένας και καθεμία έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για να παραμείνουν ενεργοί οι πολίτες που ψήφισαν την Κυριακή. «Από την Κυριακή το βράδυ αισθάνομαι ας πούμε την τεράστια ευθύνη που έχουμε όλοι και όλες στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, διότι η όποια αλλαγή στη σχέση του πολίτη με το κόμμα του δεν περνά μόνο μέσα από τους αριθμούς, αλλά και από το είδος της εσωκομματικής δημοκρατίας. Δηλαδή ένα κόμμα των 150.000 πολιτών δημιουργεί νέα δεδομένα εντός και εκτός».

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες, την ψηφιακή τεχνολογία για την ποιοτική επικοινωνία και συμμετοχή των μελών για να αναβαθμιστεί αυτό που λέμε εσωκομματική δημοκρατία και εκτός του κόμματος» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε, δε, πως πρέπει «να κάνουμε λίγο την πολιτική αλλιώς και να δώσουμε νέο νόημα στην πολιτική πράξη, γιατί στην παγκόσμια ιστορία και δυστυχώς και στη δική μας ιστορία όσες φορές βάθαινε επικίνδυνα αυτό το ρήγμα μεταξύ του πολίτη και των κομμάτων, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το πολιτικό ρεπορτάζ μαδά τη μαργαρίτα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές το περασμένο Σάββατο μιλώντας στην Καλλιθέα...

Σε λίγες ώρες αναμένεται η κακοκαιρία «Άριελ» στην Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ένα χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Σικελία και κινούμενο...

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει» (βίντεο)

Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας παρομοίασε την τρέχουσα...

Τι περιμένει η Δικαιοσύνη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ιθύνων νους της συγκάλυψης....
Διαφήμιση