Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον εντός της ημέρας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Βρετανία, μετά τις νέες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών την Πέμπτη. Στην τελευταία από αυτές, αποχώρησε από την κυβέρνηση ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, με την σκληρή δήλωση ότι έχει υποχρέωση «να κρατήσει τη χώρα ασφαλή».  «Το κόμμα έχει ένα μηχανισμό για να αλλάζει ηγέτες και αυτός είναι ο μηχανισμός που συμβουλεύω τους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν», έγραψε ο Γουάλας σε μήνυμά του στο Twitter.

Η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε από την πλευρά της πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίσθηκε, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκασθεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να παραιτηθεί. «Δεν βλέπω να μπορείτε να συνεχίσετε με κανένα τρόπο, αλλά χωρίς έναν επίσημο μηχανισμό για να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντά σας, φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό δυνατό είναι να σας υποχρεώσουμε αυτοί που παραμένουμε στο υπουργικό συμβούλιο», έγραψε η Ντόνελαν στην επιστολή παραίτησής της λέγοντας πως «ικέτευσε» τον Τζόνσον χθες, Τετάρτη, να παραιτηθεί. «Μας φέρατε σε μια αφόρητη κατάσταση … ως κάποια που βάζει πάνω απ’ όλα την ακεραιότητα, δεν έχω άλλη επιλογή».

Λίγο μετά, έγινε γνωστό ότι ο Τζόνσον προτίθεται πλέον να εγκαταλείψει το πόστο του.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον εντός της ημέρας παραιτείται από την ηγεσία των Συντηρητικών, μετά το νέο κύμα παραιτήσεων υπουργών του. Θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι το φθινόπωρο, οπότε στο συνέδριο των Τόρις θα εκλεγεί νέα ηγεσία.

Το τελικό χτύπημα ήταν οι παραιτήσεις ακόμη και υπουργών που διόρισε ο ίδιος τις τελευταίες 48 ώρες στη θέση άλλων, όπως η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι, επίσης του είπε ότι «πρέπει να φύγει τώρα».

Ο Τζόνσον φαινόταν νωρίτερα να παραμένει αγκιστρωμένος στην πρωθυπουργία προβάλλοντας τα ποσοστά που πήρε στις εκλογές του 2019 και με την απειλή πρόωρων εκλογών για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση