«Πυροσβέστες της ξαπλώστρας» και πρωθυπουργός της ξιπασιάς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας – Ένα «προσωπικό σχόλιο», όπως το χαρακτήρισε, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: Έχει, είπε, «μια αγανάκτηση απέναντι σε όλους αυτούς τους “πυροσβέστες της ξαπλώστρας”, οι οποίοι ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί». Μάλιστα, ζήτησε, «περισσότερο σεβασμό απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες».

Τα συμπεράσματα είναι «απλά», πια, για τον κύριο πρωθυπουργό: Πέρασε από την αυτοθαυμαζενη αμετροέπεια στην ξιπασία.

Πάμε τώρα να δούμε από που προκύπτουν οι χαρακτηρισμοί αυτοί για τον αξιότιμο κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίστηκε «αυστηρός» και  κοινωνικά «ευαίσθητος», χαρακτηρίζοντας «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» εκείνους που ασκούν κριτική για τη διαχείριση των πυρκαγιών.  

Την ώρα που το Δάσος της Δαδιάς καίγεται από τις 21 Ιουλίου κι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα, ας ακούσουμε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού μαζί με ορισμένες εικόνες από τον «σεβασμό» που έδειξε η κυβέρνηση στους πυροσβέστες, όταν διεκδίκησαν τα στοιχειώδη.

Λέμε για τότε που τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και νερό από τις αύρες στους πυροσβέστες, ασκώντας τέτοια βία με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραυματισμοί. Λέμε για τους πυροσβέστες που έχουν 4.000 κενά στο Σώμα κι «εξοπλισμό« με κράνη των… 2.5 ευρώ.

Μιλάμε για τον ίδιο τύπο (τον αξιότιμο πρωθυπουργό μας) που για την πυρκαγιά στην Πεντέλη εκτίμησε ότι υπήρξε  «καλύτερος συντονισμός». Είναι το ίδιο πρόσωπο που όταν πήγε να κάνει «αυτοψία» στην Πεντέλη  αυτοθαυμάστηκε (πάλι) και προκάλεσε ευθέως του πληγέντες κάνοντας λόγο για «πολύ περιορισμένες» οι ζημιές! Στην Πεντέλη, πάντως, το κράτος λειτούργησε τόσο «συντονισμένα» που έστειλε αστυνομικούς με… ποτιστήρια (αντί για πυροσβέστες) στη φωτιά. Προφανώς, είναι τόσο λίγες οι προσλήψεις πυροσβεστών και τόσες πολλές των αστυνομικών που αυτούς είχε… αυτούς έστειλε. Η εικόνα με τους πυροσβέστες με τα ποτιστήρια, πάντως, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα «σεβασμού» στη «δημοκρατία». Δεν φορούσαν, άλλωστε, σαγιονάρες οι αστυνομικοί με τα ποτιστήρια, όπως ο μουσικός που έφτανε στο προεδρικό για να κάνει τη δουλειά του. 

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση