Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές. Για κακή τύχη της χώρας ξεκίνησαν και μάλιστα με τον αρμόδιο υπουργό ξανά αδιόρθωτο.

Πριν ακόμη βγει το πόρισμα από την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έσπευσε να αποφανθεί ότι η φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Για τον ισχυρισμό αυτόν του κ. Κικίλια δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο. Τα δύο βίντεο που έχουν στην κατοχή τους Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν καταγράφουν εμπρησμό, αλλά την έναρξη της φωτιάς και άτομα που προσπαθούν να τη σβήσουν.

«Εδώ ο εμπρηστής, εκεί ο εμπρηστής, πού είναι ο εμπρηστής; Μύθος ο εμπρηστής!» σχολίασε ο υποστράτηγος ε.α. πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Δεν είναι σαφή τα κίνητρα που οδήγησαν τον κ. Κικίλια να προτρέξει. Η μία εκδοχή είναι ότι παρασύρθηκε από κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα. Αν ισχύει αυτό είναι απόδειξη αβάσταχτης ελαφρότητας, το χειρότερο προσόν για ένα υπουργό σε τόσο σημαντικό πόστο.

Η δεύτερη και ίσως χειρότερη εξήγηση είναι ότι ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση του δεν έχουν κάνει τίποτα για την οχύρωση της χώρας και την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης. Και ο αρμόδιος υπουργός οχυρώνεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες προφανώς θα επαναλάβει τώρα που αρχίζει η περίοδος των φωτιών.

Αν είναι έτσι, το καλοκαίρι για τη χώρα προβλέπεται πολύ δύσκολο.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση