Πύρινες κόντρες στον απόηχο της καταστροφής: Βάρη όπως… Βαρυμπόμπη -Οι επώνυμες καταγγελίες κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του εθελοντή πυροσβέστη Πέτρου Σιδέρη για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα.

Σε καταγγελίες πως το πύρινο μέτωπο που κατέκαψε τον Υμηττό ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα, προέβησαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε, πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου» αναφέρει επίσης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε εξίσου πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της Γλυφάδας, δεν είχε καθαριστεί ο χώρος. Ξέφυγε από τις δυνάμεις εκεί, και πέρασε στην άλλη πλευρά» ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στο OPEN.

 «Ακούσαμε ένα μπαμ από τον υποσταθμό»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του εθελοντή πυροσβέστη Πέτρου Σιδέρη για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Πέτρος Σιδέρης λέει χαρακτηριστικά: «Ήμουν με έναν συνάδελφο, ακούσαμε ένα μπαμ από τον υποσταθμό και ξεκίνησε η φωτιά».

«Πήραμε κλάρες από τους γείτονες και αρχίσαμε να την χτυπάμε» αφηγείται, λέγοντας ότι, παράλληλα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

«Κυνηγούσαμε τη φωτιά» ανέφερε στη συνέχεια, λέγοντας ότι οι φλόγες πέρασαν από πίσω τους.

Στη συνέχεια, όπως είπε, «ένιωσαν off», άρχισαν δηλαδή να χάνουν τις αισθήσεις τους, με τον συνάδελφό του να καταρρέει και να οδηγείται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος ο κ. Σιδέρης είπε ότι έκανε κάποιες πλύσεις και στη συνέχεια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και κατάφερε να επιστρέψει στο σημείο, για να βοηθήσει εκ νέου στη μάχη της κατάσβεσης.

Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που έφτασε έως το Πανόραμα της Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό.

Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, αφού ξέσπασε η φωτιά, να έγινε ίσως έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια, ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις, όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Θυμίζει… Βαρυμπόμπη

Παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του ΔΕΔΔΗΕ είχαν γίνει και έπειτα από την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Και τότε, απάντησε ανάλογα.

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκίνησε μαραθώνιο αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυό του.

Συγκεκριμένα, από την καταστροφική φωτιά, είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες επηρέαζαν περίπου 50.000 καταναλωτές. Με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ επανηλεκτροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι 5 γραμμές καθώς και κρίσιμες υποδομές, όπως για παράδειγμα το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ.

Μια γραμμή Μέσης Τάσης, η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 6.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών, έχει υποστεί ολική καταστροφή και για την αποκατάστασή της απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης, εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και αντικατάστασης σε 10 περίπου χιλιόμετρα Δικτύου Μέσης Τάσης, 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης και 30 χιλιόμετρα Δικτύου Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές Χαμηλής Τάσης.

Επί τόπου βρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων».

Πηγή; newpost.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ν. Παπαθανάσης: Για χρέος 2 εκατ. € πλήρωσε 50.000… και καθάρισε – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος...

Διονύσης Τεμπονέρας: Οι συνταξιούχοι και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, για τις αυξήσεις...

Η επανεκκίνηση των τρένων δεν προχωρά στη δεύτερη φάση – Τεράστια ακόμα τα προβλήματα

Ανυπέρβλητα, όπως φαίνεται, είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται...

Θεανώ Φωτίου: Ούτε πρωτόκολλα, ουτε ειδκά εκπαιδευμένο προσωπικό στις Δομές ανηλίκων

H καταγγελία για βιασμό της 14χρονης που φιλοξενείται σε...
Διαφήμιση