Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για να μην νομοθετηθεί η “Θεωρία των Δύο Άκρων”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η τροπολογία για τον αποκλεισμό των νεοναζί του Κασιδιάρη από την επόμενη εκλογική διαδικασία πρέπει αφενός να είναι αποτελεσματική (άρα συμβατή με το Σύνταγμα) αλλά και να μην αποτελεί θεσμοθέτηση της «θεωρίας των δύο άκρων».

Με αυτό το σκεπτικό ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πρωτοβουλία για την κατάθεση δικής του τροπολογίας, μετά την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για ρύθμιση του ζητήματος. Αυτά ενώ και το ΚΚΕ, έχει εκφράσει την ανησυχία του για το περιεχόμενο της αναμενόμενης ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση τροπολογίας που έχει αποστείλει για διαβούλευση η κυβέρνηση στα επιτελεία των κομμάτων φέρεται να έχει πολύ γενικόλογο περιεχόμενο, γεγονός που δεν εγγυάται το πώς θα λειτουργήσει.

Παράλληλα θέτει κανόνες που δεν «περιγράφουν» ένα νεοναζιστικό κόμμα κατ’ αποκλειστικότητα αλλά μπορούν να «χωρέσουν» και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Με λίγα λόγια στην νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται από την κυβέρνηση φαίνεται να αποτυπώνεται η περίφημη «Θεωρία των Δύο Άκρων» που εξισώνει την δράση του νεοναζισμού ακόμη και με τμήματα της αριστεράς.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, που θα βασίζεται σε δύο άξονες: Πρώτον να είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα και δεύτερον «να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του αυτή θα επιχειρήσει να έχει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να αφήσει την νομοθετική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να έχει την δυνατότητα ακόμη και «πίσω από τα κάγκελα» να δρα ανενόχλητος και μέσω της δραστηριότητάς του στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συγκροτεί τους οπαδούς του.

Αυτά ενώ έντονες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα προτείνει η κυβέρνηση έχει εκφράσει και το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Γκιόκα «το ΚΚΕ έχει μέτωπο απέναντι στις ναζιστικές οργανώσεις που πρέπει να εξαφανιστούν από την κοινωνία»  τόνισε όμως πως «η ρύθμιση θα πρέπει να κάνει σαφή αναφορά στον ναζιστικό χαρακτήρα αυτών των κομμάτων και να μην εμπεριέχει επικίνδυνες γενικεύσεις και τη θεωρία των άκρων».

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση