Προεκλογική κοροϊδία της κυβέρνησης με προκηρύξεις γιατρών και μισθολόγιο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η διεξαγωγή των εκλογών μπορεί να πήρε μία μικρή παράταση στο μυαλό της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Μαξίμου, ωστόσο η άτυπη προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Ειδικά για τα υπουργικά επιτελεία, τα οποία έχουν ξεκινήσει να εκπονούν το σχέδιο παροχολογίας. Ωστόσο, οι προκηρύξεις της τελευταίας στιγμής μοιάζουν με κοροϊδία στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη θέσεων του υπουργείου Υγείας για ειδικευόμενους γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι άφησαν μισή την προκήρυξη του 2022, κρατώντας 350 θέσεις που ουδέποτε προκήρυξαν, έβαλαν ορισμένες ακόμη και έδωσαν χθες στη δημοσιότητα απόφαση της Μίνας Γκάγκα η οποία πρέπει να υλοποιηθεί μόνο σε 10 ημέρες. Συγκεκριμένα, στο τέλος της προκήρυξης αναφέρει: «Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 21.3.2023 ώρα 2 το μεσημέρι και λήγει στις 31.3.2023 ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Οι αποφάσεις προκηρύξεων των νοσοκομείων για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στη Διαύγεια και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr το αργότερο μέχρι και την 13.3.2023».

Βέβαια, αν προκηρυχθούν οι εκλογές στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όλες οι διαδικασίες παγώνουν. Αυτό όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους να ισχυριστεί ότι έχουν προκηρύξει θέσεις και στελεχώνουν τα νοσοκομεία τα οποία οι ίδιοι έφεραν στο χείλος του γκρεμού κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, έβγαλαν τα κονδύλια για τα αναδρομικά του μισθολογίου Μητσοτάκη, με το οποίο δίνουν 5% αύξηση στους μισθούς και 5% στα επιδόματα. Δηλαδή μιλάμε για αύξηση που δεν αντισταθμίζει ούτε στο ελάχιστο τον πληθωρισμό. Ενδεικτικό είναι αυτό που έχουν μεταφέρει στο παρελθόν οι υγειονομικοί, πως αυτή η αύξηση δεν ισοδυναμεί ούτε με… ένα ψωμί την ημέρα.

Ακόμα οι επιλογές προϊστάμενων

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ τελειώνει η τετραετία, δεν έγιναν ακόμα επιλογές προϊστάμενων στα νοσοκομεία. Αφορμή στάθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς μίλησε για εργατοπατέρες που αντιδρούν στην αξιολόγηση. «Αν άκουγαν τη φωνή μας, θα είχαν αποφευχθεί πολλές τραγωδίες. Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον πρωθυπουργό ότι στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έχουν γίνει κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, στα νοσοκομεία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επομένως, με αυτή την κατάσταση, ο κάθε διοικητής νοσοκομείου ή άλλης οργανικής μονάδας του Δημοσίου ορίζει όποιον θέλει ως προϊστάμενο διεύθυνσης, τμήματος ή άλλου επιπέδου οργανικής μονάδος. Απλά και γρήγορα, με ανάθεση χωρίς κρίση, χωρίς αξιολόγηση. Αναθέσεις χωρίς αξιοκρατία.

«Μην απορούμε λοιπόν για τα χάλια της Δημόσιας Διοίκησης. Ελάχιστοι διοικούντες σέβονται την αξιοκρατία. Αυτό δεν επιβάλλεται με νόμο, απλώς σέβονται τα στελέχη τους. Αν άκουγαν τους συνδικαλιστές, θα αποφεύγονταν πολλές τραγωδίες» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση