Πώς υποδέχονται τα διεθνή ΜΜΕ το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ελληνικές εθνικές εκλογές κατέγραψαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στα πρώτα τους σχόλια για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, με τα περισσότερα να επισημαίνουν ότι η χώρα θα πάει σε δεύτερες εκλογές, ώστε το κυβερνών κόμμα να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Στην Ιταλία, η  Corriere della Sera αναφέρεται στο «μεγάλο προβάδισμα στις ελληνικές εκλογές» της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η εφημερίδα La Stampa σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών» αλλά «κανένα από τα κόμματα δεν διαθέτει τους αναγκαίους βουλευτές για να κυβερνήσει μόνο του και, κατά συνέπεια, θα χρειαστούν νέες εκλογές».

Το Reuters σημειώνει πως οι κυβερνώντες Συντηρητικοί της Ελλάδας βλέπουν μεγάλη νίκη, αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι αδύνατο να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Associated Press σημειώνει ότι «οι κυβερνώντες συντηρητικοί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι του κόμματος της αριστερής αντιπολίτευσης» και πως ο Κ. Μητσοτάκης «θα αγωνιστεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο».

«Ο κεντροδεξιός Μητσοτάκης οδεύει προς τη νίκη χωρίς πλειοψηφία» τονίζει το BBC και προσθέτει ότι η συντηρητική Νέα Δημοκρατία «υπολείπεται μια χούφτα έδρες από την οριστική νίκη». Ο Guardian από την πλευρά του επισημαίνει ότι τη νίκη της Ν.Δ. σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και πως «ακόμα και στο σοσιαλιστικό προπύργιο της Κρήτης, το δεξιό κόμμα τα πήγε απροσδόκητα καλά».

Η γαλλική Figaro μιλά για μεγάλη νίκη της ΝΔ. ενώ η Monde επισημαίνει πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός «έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού, ενδέχεται να προχωρήσει σε νέες εκλογές».

Τέλος, η εφημερίδα El Pais, επισημαίνει ότι ο «συντηρητικός Μητσοτάκης κερδίζει ξεκάθαρα τις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά χωρίς πλειοψηφία για να κυβερνήσει» και προσθέτει ότι «εάν κανένα κόμμα δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα προκηρυχθούν άλλες εκλογές εντός ελάχιστης προθεσμίας 40 ημερών».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νικόλας Χρηστάκης: Ψυχολογικοί βιασμοί ή επικοινωνιακές καμπάνιες;

Ο όρος προπαγάνδα προέρχεται από το όργανο της Ρωμαιοκαθολικής...

Τσίπρας: Το χρέος μας είναι ιστορικό, να αποτρέψουμε παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε...

Ένας νεκρός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

*Ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου - Ένας νεκρός και δύο...

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis...
Διαφήμιση