Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπλένει» τους φασιστο-σερίφηδες στον Έβρο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός. Η βαρύτητα της ιδιότητας του κάνει τις δηλώσεις του να έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Μετά από αυτή την (αυτονόητη) παρατήρηση πάμε να δούμε τι δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις φωτιές στον Έβρο: 

«Ερευνάται το αίτιο τις πυρκαγιάς. Είναι περίπου βέβαιο ότι η αιτία ήταν ανθρωπογενής. Και είναι επίσης περίπου βέβαιο ότι η φωτιά αυτή άναψε πάνω σε διαδρομές που συχνά χρησιμοποιούν παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι έχουν μπει στην πατρίδα μας. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι αλλά αποτελεί την αλήθεια για τη γενεσιουργό αιτία της πυρκαγιάς. Δεν ξέρουμε αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση. Η υπόθεση ερευνάται»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο βίντεο, μετά το 26′.35”:

Τι κάνει εδώ ο Μητσοτάκης; Νομιμοποιεί τις πλάτες που έχει βάλει η κυβέρνηση του στα φασισταριά που οργάνωναν πογκρόμ κατά των μεταναστών, αποδίδοντας τους αυθαίρεται εμπρησμούς στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός προχωρά σε κάτι τέτοιο ενώ ακόμα και η κατηγορία για «αποπειρα εμπρησμού», για τους 13 μετανάστες που αιχμαλώτισε ένα από τα φασιστόμουτρα, κατέπεσε. 

Έτσι, με λίγα λόγια, συνεχίζει τις άθλιες δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, για τον φρικτό θάνατο των μεταναστών στις φωτιές στον Έβρο, και το πάει ακόμα παραπέρα.

Αυτό που είπε – συνειδητά – ο Μητσοτάκης δεν «σώζεται» με ό,τι ακολούθησε στην ομιλία του, δηλαδή όταν το έπαιξε και… αντιφασίστας, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί αυτόκλητους σερίφηδες που κυνηγούν μετανάστες.

Ο Μητσοτάκης με τη δήλωση του «ξεπλένει» ακριβώς αυτά τα φασισταριά, αυτούς τους φασιστοσερίφηδες, τους οποίους άλλωστε, είχε νομιμοποιήσει και όταν τους παρουσιάζε σαν… εθνοφύλακες που υπερασπίζονται την πατρίδα!  Λέμε για τότε που η κυβέρνηση εμφανιζόταν ότι προστάτευε τα σύνορα από τους πρόσφυγες, με στρατό και αστυνομία, μαζί και με αυτά τα καθάρματα. Είναι εκείνοι που έκαναν και τότε «περιπολίες» και φωτογραφιζόταν με τον καταδικασμένο εγκληματία ναζί Λαγό. 

Πηγή: imerodromos.gr

Φωτογραφία: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση