Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες»«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»«Με αίμα και ιδρώτα  δένουμε το ατσάλι θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στην πορεία που διασχίζει την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι απλώνεται σε όλη τη Σταδίου.

Αφορμή για την κινητοποίηση, μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Η τροπολογία έρχεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς, και με στάσεις εργασίας, απλώνοντας ομπρέλα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας και στον πολύχρονο, υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας που δίνουν.

Εντός Βουλής, η αντιπολίτευση, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας, που εκτός από το κυβερνητικό πλήγμα στην υπόθεση «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», καταγγέλλουν την κυβερνητική μεθόδευση να προκαταληφθεί η απόφαση του δικαστηρίου, όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι ζητώντας να μη διακοπεί η λειτουργία της μέχρι να περάσει στον νέο ιδιοκτήτη.

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τη ΛΑΡΚΟ και τη «μεταμεσονύχτια κυβερνητική τροπολογία», προανήγγειλε ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

*Με πληροφορίες από 902.gr – efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση