Πολλές νεκρές Μαρίες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι εντυπωσιακή η άγρια χαρά με την οποία φανατικοί πελταστές του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ουρλιάζουν καλώντας να ζητήσουν συγγνώμη όσοι είχαν αναδείξει την ανθρωπιστική τραγωδία στη νησίδα του Έβρου.

Με εργαλείο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που βασίζεται σε μαρτυρία για σκηνοθεσία του θανάτου της 5χρονης Σύριας, υποστηρίζουν ότι διαδόθηκαν με δόλο fake news για να διασυρθεί η κυβέρνηση και η χώρα, των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζουν.

Ας υποθέσουμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι το ρεπορτάζ είναι ακριβές.

Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι ήταν τόσο μεγάλη η απελπισία των πολύτεκνων γονέων που «κατασκεύασαν» το θάνατο ενός από τα παιδιά τους για να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα και να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη της κολασμένης νησίδας.

Αν αυτό συνέβη, δεν είναι λόγος για χλεύη όσων πίστεψαν ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό από δάγκωμα σκορπιού αλλά για σοκ από την απανθρωπιά όσων χρησιμοποιούν μια κίνηση απελπισίας για να δικαιολογήσουν εγκλήματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση και η χώρα δεν έχουν διασυρθεί διεθνώς από ψεύτικες ειδήσεις αλλά από αληθινά pushbacks που έχουν προκαλέσει την αντίδραση ευρωπαϊκών θεσμών, ανθρωπιστικών οργανώσεων και φορέων προστασίας του διεθνούς δικαίου. Και τα pushbacks επιβεβαιώνονται από το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ενώ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην το διάβασε. .

Είναι προφανής η σκοπιμότητα της επιλεκτικής  αξιοποίησής του ρεπορτάζ  από την κυβέρνηση και τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό.

Αυτό που θέλουν είναι να σιγήσουν οι φωνές που υπερασπίζονται τις νεκρές Μαρίες του Αιγαίου και του Έβρου – χθες, σήμερα και αύριο.

Αν για κάτι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, είναι που δεν φωνάζουμε περισσότερο.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα

«Πολίτες της Πάτρας. Ένα μήνυμα στέλνουμε σήμερα από εδώ,...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Με χιόνια και καταιγίδες ξεκινά ο καιρός του Σαββάτου...

Ευρωπαϊκό μέλλον για το Κίεβο, με πολλούς αστερίσκους

Τη στήριξή της προς το Κίεβο επανέλαβε σήμερα η...
Διαφήμιση