Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος Πολάκης.

Πρόκειται για ένα φάρμακο απαραίτητο για τους ασθενείς με αυτοάνοσο χολοστατικό νόσημα στο ήπαρ. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάλεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη να λύσει άμεσα το θέμα. «Λύσε αυτό το θέμα και μην ασχολείσαι με ντιλαρίσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακούγεται πως η έλλειψη, συνδέεται με την αντικατάσταση του φθηνού URSOFALK με άλλο φάρμακο, το οποίο έχει εγκριθεί από το 2023 για όσους ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στο URSOFALK. Για να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του μάλιστα, απαιτείται ειδική συνταγογράφηση και ειδική έγκριση, ενώ κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έλλειψη του URSOFALK δεν σχετίζεται με το νέο φάρμακο, αλλά οφείλεται στις λανθασμένες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Παύλος Πολάκης.

«Ας ελπίσουμε ότι, ο κ. Γεωργιάδης απλά δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με το ζήτημα γιατί, έχει ως άμεση προτεραιότητα να μοιράσει δίκαια τα 250 εκ. ευρώ που θα χαρίσει στις φαρμακευτικές εταιρείες, πληρώνοντας τους το clawback με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ταυτόχρονα ψάχνει εναγωνίως για τα δήθεν εξασφαλισμένα 60 εκ. ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 60.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία», υπογραμμίζει στο δελτίο Τύπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση Πολάκη:

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση