Πηγαίνουν προς εκλογές έχοντας νομιμοποιήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας νομιμοποίησε σήμερα το σκάνδαλο των υποκλοπών με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση, αγνοώντας τις τεκμηριωμένες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αλλά και προσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, τα δεκάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και τις αυστηρές συστάσεις απ’ την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA).

Κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 ψήφισαν κατά, ενώ «παρών» δεν δήλωσε κανένας. Την πρόταση υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης που έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Προηγήθηκε σφυροκόπημα προσωπικά στον πρωθυπουργό ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, σε μια «σφιχτή» χρονικά διαδικασία, αφού το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία ήταν η αιτία για να επισπευσθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι αντί τα μεσάνυχτα που συνήθως ολοκληρώνονται αντίστοιχες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν ήξερε, κι ενώ πάλι παραδέχτηκε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη είπε πως δεν είναι πολιτικά αποδεκτή.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης άφησε εκ νέου αιχμές για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ αλλά και για τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας σχετικά με τις υποκλοπές, υποστηρίζοντας ότι η επιστολή που έλαβε ο ίδιος απ’ τον κ. Ράμμο δεν αναφέρεται σε ονόματα. Και για άλλη μια φορά αναφέρθηκε σε «ρυπαρά δίκτυα» εννοώντας ότι πρόκειται για όσους διαρρέουν στοιχεία απ’ την υπηρεσία.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η διαδικασία ενημέρωσης ήταν εκτός νομικού πλαισίου».

Επίσης, μεγάλο μέρος της παρέμβασής του κινήθηκε στη λογική του συμψηφισμού και του αντιπερισπασμού, αφού αναφέρθηκε τόσο στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά, όσο και στις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα, μέχρι και στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μαρίας στον Έβρο.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επικίνδυνη οπισθοδρόμηση με το νομοσχέδιο αγοραπωλησίας αίματος

Ηταν αναμενόμενο αυτό, ωστόσο δεν το κάνει λιγότερο σοκαριστικό:...

Ο αμετανόητος Μητσοτάκης πάει στις ευρωεκλογές με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας

Στο Παλαιό Φάληρο περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε...
Διαφήμιση