Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματισμό, καθώς ο Δημήτρης Κουρέτας υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με το onlarissa.gr τόνισε: «Όπως ξέρετε εμείς κάνουμε τη δουλειά μας αθόρυβα όπως πρέπει να γίνεται. Κάποιοι υπάλληλοι έχουν συλληφθεί για χρηματισμό. Κινήθηκε η διαδικασία, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφεται διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί. Εδώ είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες, όποιοι έχουν καταλάβει λάθος πράγματα θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως και εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον νόμο και αυτές οι πράξεις έχουν αυτή τη λογική».

Οι έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας κρίθηκαν ένοχοι για παραπτώματα που σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτό προσδιορίζεται από τον πειθαρχικό και ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα για απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

Οι έξι υπάλληλοι είχαν κριθεί από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης και με παράλληλη επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων και ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Τα παραπτώματα αυτά σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτό προσδιορίζεται από τον πειθαρχικό και ποινικό κώδικα, την απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Καλεί στο Μαξίμου για «μασάζ» απογοητευμένους βουλευτές λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

*Του Κώστα Σαββόπουλου - Προσκλητήρια για πολιτικό «μασάζ» στο...

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...
Διαφήμιση