Παύλος Πολάκης: “Έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ανανέωση του εξοπλισμού στο ΕΣΥ” (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στον Αγιο Σάββα σήμερα και καμάρωνε στην τηλεόραση για το επίπεδο του νοσοκομείου. Ξέχασε όμως να πει, ότι το επίπεδο αυτό, είναι έργο της κυβέρνησης της δικής μας, που από το υπερπλεόνασμα του 2018 δώσαμε στο νοσοκομείο 5 εκατομμύρια για υπερσύγχρονα μηχανήματα» τόνισε σήμερα στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

«Μέσα σε συνθήκες μνημονιακής μιζέριας από το υπερπλεόνασμα του 2018 και από τα υπόλοιπα του Αντικαρκινικού Εράνου που βρήκαμε, δώσαμε 23 εκατομμύρια στα 3 Αντικαρκινικά και στο Λαϊκό” συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης. Από τότε που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης ας μας πει τί έδωσε!». 

Οσον αφορά το ΕΚΑΒ υπό το βάρος των τραγικών περιστατικών που διαδέχονται το ένα το άλλο, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, υπογράμμισε:

«Παραλάβαμε το ΕΚΑΒ με προσωπικό 3.900 μόνιμο και επικουρικό. Παραδόσαμε με 4.200. Κάναμε 312 προσλήψεις μόνιμων και 150 επικουρικών και είχαμε προκηρύξει κι άλλες. Κάναμε τη μεγάλη χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ μέσω ΕΟΠΥΥ κατά 13 εκατομμύρια το χρόνο με αναδρομική ισχύ  από το 2012 κι έτσι κατάφερε το ΕΚΑΒ να μειώσει το χρέος του προς του Υπουργείο Αμυνας από τα 110 εκατομμύρια στα 45. Προσθέσαμε 330 ασθενοφόρα από τη δωρεά Νιάρχου και από διαγωνισμούς που λίμναζαν γιατί δεν τα έβρισκαν στις μίζες. Από τα 55 ασθενοφόρα της δωρεάς Νιάρχου τα 40 είναι τώρα στο συνεργείο της Πεζώ διότι οι άριστοι διέλυσαν και την τεχνική βάση του ΕΚΑΒ».

Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπεύθυνο υπουργό για το ΕΚΑΒ εμένα, τόνισε ο κ. Πολάκης, στο λεκανοπέδιο Αττικης στην πρωινή και απογευματινή βάρδια υπήρχαν:

– 65  ασθενοφόρα για επείγοντα 
– 9 ασθενοφόρα Μονάδες σε διακινηση βαρέων περιστατικών 
– 10 ασθενοφόρα για διακίνηση χρόνιων περιστατικών.

Σύνολο 84 ασθενοφόρα σε κινηση, ενώ στη βραδινή βάρδια έβγαιναν 37 ασθενοφόρα με 5-6 μονάδες μέσα σε αυτά.

Επι κυβέρνησης ΝΔ και υπουργού Πλεύρη στο λεκανοπεδιο  Αττικης κυκλοφορούν:

Στην πρωινή και απογευματινή βάρδια:
-42 αυτοκίνητα για επείγοντα
-6 μονάδες για βαρέως πάσχοντες 
-4 αυτοκίνητα για χρόνια.

Σύνολο 52 ασθενοφόρα. Αυτό συμβαίνει, όπως είπε, γιατί αποχώρησαν τα χρόνια 2019-23, 560 άτομα από το μόνιμο προσωπικό και δεν έγιναν προσλήψεις μονίμων.

Για παράδειγμα στο νησί της Κω επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν 2-2-1 ασθενοφόρα σε πρωινή-απογευματινή και βραδυνή βάρδια αντίστοιχα, καθώς υπήρχαν 6 μόνιμοι και 9 Επικουρικοι. Επι ΝΔ  βγαίνει 1-1-1 καθώς υπαρχουν σύνολο 8 Εκαβιτες και δουλευουν χωρίς ρεπό!».

«Είμαι περήφανος για το έργο που κάναμε στην Υγεία” είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός». «Για τη βάση διακομιδής στη Σύρο, για τη βάση διακομιδής στο Ακτιο, που άλλαξαν τα δεδομένα στην Ελλάδα. Για τα 310 αγροτικά ιατρεία που βρήκαμε άγονα και τα παραδώσαμε με γιατρούς, διότι θεσπίσαμε επίδομα άγονου 400 ευρώ και δυνατότητα εφημεριών ώστε να υπάρχει κάποιο κίνητρο για να πάει ο νέος γιατρός. Ξέρετε ότι τώρα φεύγουν στο εξωτερικό πριν καν κάνουν ειδικότητα; Γι’ αυτό πολύ σωστά βάλαμε ως κεντρικό στο πρόγραμμά μας τα 2000 καθαρά, ως πρώτο μισθό για ένα γιατρό». 

Τέλος ο Παύλος Πολάκης υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα νοσοκομεία με έλλειμα 730 εκατομμυρίων και τα παρέδοσε με πλεόνασμα 300 εκατομμυρίων. Σε συνθήκες μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: avgi.gr
Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση