«Παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ με ολικό lifting

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Δημήτρη Χατζηνικόλα –

Ο ΣΥΡΙΖΑ από αύριο Δευτέρα θα είναι εδώ, έχει λάβει την εντολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με συναίσθηση της εντολής αυτής αλλά και της βαριάς ήττας των εκλογών θα ανοίξει με παρρησία τη συζήτηση της επόμενης ημέρας.

Αυτή είναι η πρώτη αποτίμηση που έρχεται από την Κουμουνδούρου αμέσως μετά την ανάγνωση των exit polls.

Την επόμενη ημέρα και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ασκήσει ουσιαστική μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση στη ΝΔ, και θα προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές, θα ανασυνταχθεί και θα επιστρέψει ως ο μόνος εναλλακτικός πόλος, πολιτικά κοινωνικά και ιδεολογικά στη Δεξιά, σε τροχιά κυβερνητικής διεκδίκησης.

Και στην Κουμουνδούρου καταλήγουν: «Έχουμε ευθύνη να λάβουμε το μήνυμα της κάλπης, να προχωρήσουμε σε ουσιαστικό απολογισμό. Και να ανασυνταχθούμε. Έχουμε ιστορικό χρέος απέναντί στη δημοκρατία, να μην αφήσουμε τη χώρα με μια ανεξέλεγκτη και καθεστωτική  διακυβέρνηση.».

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα στον Σύριζα θα παρθούν συντεταγμένα και συλλογικά, σε διαδικασίες που προφανώς θα ανοίξουν, σε επόμενο όμως χρόνο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και για το σύνολο της προοδευτικών δυνάμεων και είχε προεξοφληθεί από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη ΝΔ δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης. Άρα και πρόταγμα κινητοποίησης του ευρύτερου ακροατηρίου της.

Τέλος, για την Κουμουνδούρου η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας, και δυστυχώς η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη για αυτό. Όχι μόνο επειδή όπως αποδείχτηκε η νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη αποδείχτηκε κενό γράμμα αλλά και επειδή επιπλέον η ΝΔ μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε τοξικά ζητήματα με την διολίσθηση σε ένα σκληρό εθνικιστικό λόγο. Τελικά το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα: η άκρα δεξιά είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Ποιες είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης

Παρά την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους από 139 χώρες...

Κυπελλούχος Ελλάδας 2023-24 ο Παναθηναϊκός με νίκη 1-0 επί του Άρη (highlights)

Το χρυσό γκολ –που έστεψε τον Παναθηναϊκό κυπελλούχο για...
Διαφήμιση