Παρέμβαση Αποστολάκη για τα F-35: «Οι διαδικασίες είναι καλό να τηρούνται»! (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παρέμβαση που θα προκαλέσει συζητήσεις έκανε ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, για τους εξοπλισμούς.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προμήθεια F- 35 αναφέρθηκε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας οτι είναι σημαντικό η Τουρκία να μην αναβαθμίσει τα F-16, να μην πάρει καινούργια και να μην μπει στο πρόγραμμα των F-35.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε οτι “οτιδήποτε έρχεται στις ένοπλες δυνάμεις κατ’ αρχήν είναι θετικό. Τα F -35 ειναι απο τα καλύτερα αεροπλάνα του κόσμου αλλά στη δικιά μας περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά στοιχεία: Το πρώτο είναι αν η οποία προμήθεια προκύπτει μετά απο μελέτη και εισήγηση του αρμόδιου επιτελείου, που το στοιχειοθετεί με επιχειρήματα, γιατί απαιτείται αυτή η προμήθεια. Στη συνέχεια ακολυθούνται κάποιες διαδικασίες. Μας ξενίζει το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί αυτές οι δικαδικασίες. Το πράσινο φως δεν δίνεται από έναν άνθρωπο αλλά αφού γίνουν εμπεριστατωμένες μελέτες και αναλύσεις. Καλό είναι να τηρούνται διαδικασίες γιατι εξασφαλίζουν ασφάλεια στην ορθότητα της απόφασης“.

Ο ίδιος συμπλήρωσε οτι “πριν φράσουμε στα F – 35 Θα πρέπει να δουμε μερικά πράγματα: Εχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη των αεροσκαφών που έχουμε ήδη προμηθευτεί;”.

Το σημαντικό είναι να μην ενισχυθεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ στα οπλικά της συστήματα”, συμπλήρωσε και εκτίμησε οτι “κάποια στιγμή η γειτονική χώρα θα μπει στο πρόγραμμα των F – 35, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ” καθώς όπως είπε “δεν πήραμε καμια υπόσχεση“.

Ολόκληρη η παρέμβαση Αποστολάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη 28/2 σε...

Απεργία: Χιλιάδες στους δρόμους ζήτησαν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων...

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...
Διαφήμιση