Παρακολουθήσεις: Σκέψεις για κοινή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σκέψεις για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη γίνονται σε στελέχη της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Οι συζητήσεις γίνονται ακόμα σε παρασκηνιακό επίπεδο, χωρίς να είμαστε βέβαιοι πως οι πρωταγωνιστές έχουν πάρει -τουλάχιστον ακόμα- το «πράσινο φως» από τις ηγεσίας των κομμάτων τους.

Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα μπορούσε να γίνει με πρωτοβουλία των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης, με βάση την πρόβλεψη του αναθεωρημένου Συντάγματος , (άρθρο 68 παρ. 2). Σύμφωνα με αυτό η κατάθεση αιτήματος συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής απαιτεί τις υπογραφές τουλάχιστον 60 βουλευτών. Για να εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής τη συγκρότηση της Επιτροπής θα πρέπει να έχει τη θετική ψήφο των 2/5 του συνόλου των παρόντων βουλευτών. Ήτοι, 120 στην περίπτωση που παρίστανται και οι 300.

Σήμερα, η ΝΔ, μετά τη διαγραφή και ανεξαρτητοποίηση Μπογδάνου διαθέτει 157 βουλευτές, ενώ η δύναμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 85 (έχει διαγραφεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής), ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 22, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 10 και Μέρα25 (μετά τις δυο αποχωρήσεις) 7. Ανεξάρτητοι είναι τέσσερις. Συνεπώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν, αν όμως αναληφθεί πρωτοβουλία θεωρείται βέβαιο ότι θα την ψηφίσουν και τα άλλα κόμματος της αντιπολίτευσης, ενώ λογικά, όπως και με τη λίστα Πέτσα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα την αρνηθεί.

Τα διλλήματα, πάντως, για το ενδεχόμενο συγκρότησης είναι ουκ ολίγα, με το μεγαλύτερο να έχει το ΠΑΣΟΚ, καθώς με την από κοινού συγκρότηση Εξεταστικής με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτεί ότι διαβαίνει την όχθη του Ρουβίκωνα!

Όπως έγραψε πάντως πρώτη η στήλη, η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του τρίτου κόμματος στη Βουλή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια υποβάθμισής του από το μέγαρο Μαξίμου αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και προκαλεί ρωγμές στη σχέση Ανδρουλάκη- Μητσοτάκη!

*Του Βασίλη Σκουρή από την στήλη του “Παιχνίδια Εξουσίας” στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση