Πανικός στο Μαξίμου μετά το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Στο επιτελείο του πρωθυπουργού αποφάσισαν μετά τις ευρωεκλογές τη δεξιά στροφή της κυβέρνησης με κεντρικό επιχείρημα ότι η ελληνική κοινωνία συντηρητικοποιείται ακολουθώντας μια πανευρωπαϊκή τάση.

Τα “Παιχνίδια Εξουσίας” έχουν καταγράψει τις κινήσεις με τις οποίες η ΝΔ (ξανα)έγινε straight, με κορυφαία επιλογή του Κ. Μητσοτάκη την απομάκρυνση του Δημήτρη Καιρίδη από το υπουργείο Μετανάστευσης για να αλλάξει η “τονικότητα” στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με έκφραση που χρησιμοποίησε ο Μ. Βορίδης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο διάδοχος του Δ.. Καιρίδη Ν. Παναγιωτόπουλος έχει τοποθετήσει στη θέση του διευθυντή του γραφείου του στρατιωτικό (εν αποστρατεία) για να σηματοδοτήσει την αλλαγή κουλτούρας!

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πόσο εσφαλμένη είναι η ανάγνωση που έκαναν στο μέγαρο Μαξίμου. Για την ακρίβεια, ολόκληρη η ΝΔ απέτυχε στην ανάλυσή της, με πρωταγωνιστή στη διατύπωση της αφελούς αυτής θεωρίας τον Αντώνη Σαμαρά που εκφώνησε ολόκληρο μανιφέστο για να υπογραμμίσει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες.

Είχε προηγηθεί, άλλωστε, η νίκη των Εργατικών στην Βρετανία που χαλούσε τη “σούπα” της δεξιάς στροφής σε ολόκληρη τη Δύση, αλλά ειδικά στην Γαλλία, με προεξοφλημένη από τις δημοσκοπήσεις την επικράτηση του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν, η ανατροπή που έγινε οδηγεί σε δύο συμπεράσματα, ανεπιθύμητα για το Μέγαρο Μαξίμου.

– Τα οικονομικά προβλήματα και οι δυσκολίες στην καθημερινότητα συχνά ωθούν ψηφοφόρους στα άκρα, πολύ περισσότερο από ιδεολογικές προτιμήσεις.

– Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι καταλύτης για την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Το μήνυμα από τη Γαλλία είναι ηχηρό υπέρ της ενότητας στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς σε μια συγκυρία βαθιάς κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και μετάβασης στο ΠΑΣΟΚ. Για το Μέγαρο Μαξίμου αυτό είναι ένα καμπανάκι που δεν ήθελαν να ακουστεί γιατί δεν διευκολύνει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του.

Πηγή: dnews.gr (από τη στήλη του Βασίλη Σκουρή “Παιχνίδια Εξουσίας”)

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση