Ούτε με αποστασία μπορεί να κάνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Γράψαμε, την Παρασκευή (24/03), πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα είναι παράγοντας αστάθειας: Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αποκλείει οριστικά τη συνεργασία με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και η ΝΔ δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου γιατί θα διασπαστεί, κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές αν είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σχηματιστεί μόνο με τη μέθοδο της αποστασίας! Με τη μέθοδο, δηλαδή, να παίρνεις στο κόμμα σου (προφανώς με ανταλλάγματα) βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα, προκειμένου να σχηματίσεις κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Σημειωτέον ότι στην αποστασία του ’65 που συνέβαλε στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967 στη χώρα μας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και πρωθυπουργός στη χώρα την περίοδο 1990-93! Για να γίνει, μάλιστα, πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πάλι την αποστασία του βουλευτή της ΔΗΑΝΑ, Θ. Κατσίκη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κόμματος του Κωστή Στεφανόπουλου, μετέπειτα ενός πολύ δημοφιλούς Προέδρου της Δημοκρατίας!

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως ούτε με αποστασία μπορεί να κάνει κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν η ΝΔ αναδειχτεί χωρίς αυτοδυναμία πρώτο κόμμα στις δεύτερες κάλπες!

Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν πάνω από 10 βουλευτές αποστάτες, 10 βουλευτές δηλαδή που θα φύγουν από τα κόμματά τους, θα αγνοήσουν τους πολίτες που τους ψήφισαν και θα στηρίξουν άλλη κυβέρνηση.

Δείτε τους αριθμούς: Στην ανάλυσή του («Το Βήμα της Κυριακής») ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής Ερευνών της GPO, αποδεικνύει πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με 35,6% σε τυχόν δεύτερες εκλογές, με τον νέο εκλογικό νόμο που ψήφισαν Μητσοτάκης-Βελόπουλος, θα λάβει 141 βουλευτές. Θα χρειάζονται, δηλαδή, μίνιμουμ 10 βουλευτές προκειμένου να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Πρώτον, πού να βρεθούν; Όσοι «πρόθυμοι» και να υπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ – που δεν θα υπάρξουν – και στην Ελληνική Λύση, δύσκολο να φτάσουν σε αυτό τον αριθμό!

Δεύτερον, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν αποστασία! Θα ήταν πολιτικό πραξικόπημα, που θα κατέλυε κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και, μάλιστα, την επομένη της λαϊκής ψήφου!

Συμπέρασμα: Ούτε με …αποστασία δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν έχει αυτοδυναμία!

Συνεπώς, η πρώτη θέση της ΝΔ στις εκλογές αποτελεί παράγοντα αστάθειας και περιπετειών για τη χώρα! Με την παρούσα ηγεσία η ΝΔ μετατρέπεται σε κόμμα ανάδελφον.

Και αυτό θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη παγίδα που έπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την αυτοδυναμία και ίσως αποδειχθεί και ο πολιτικός …βρόχος του!

Πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νικόλας Χρηστάκης: Ψυχολογικοί βιασμοί ή επικοινωνιακές καμπάνιες;

Ο όρος προπαγάνδα προέρχεται από το όργανο της Ρωμαιοκαθολικής...

Τσίπρας: Το χρέος μας είναι ιστορικό, να αποτρέψουμε παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε...

Ένας νεκρός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

*Ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου - Ένας νεκρός και δύο...

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis...
Διαφήμιση