Ούτε λεπτό χαμένο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ανανεωμένη σύνθεση και με αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη συντεταγμένα με όλες τις δυνάμεις, και μάλιστα διευρυμένες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περνά, από τη μελαγχολία της ήττας, στην ανασύνταξη για την αντεπίθεση. Η σύντομη προεκλογική περίοδος των είκοσι πέντε ημερών ξεκινά επισήμως αύριο, με τα δεδομένα για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πάνω στο τραπέζι.

Δεδομένο πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί με μειονέκτημα την κούρσα, όμως οι κάλπες την Κυριακή 25 Ιουνίου θα είναι άδειες.

Δεδομένο δεύτερο: Η ήττα ήταν εκκωφαντική και κανείς δεν μπορεί να κάνει πως δεν κατάλαβε τα μηνύματα της κάλπης. Ο κομματικός μηχανισμός, από τον πρόεδρο έως τη βάση, υποχρεώθηκε να αντικρίσει κατάματα τα λάθη και τις παθογένειες με βίαιο τρόπο. Με βίαιο και ριζικό τρόπο αυτά τα λάθη θα διορθωθούν.

Δεδομένο τρίτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη ικανά, νέα, με υψηλή δημοτικότητα και αξιοπιστία στην κοινωνία. Σ’ αυτούς κλήρωσε η Ιστορία το καθήκον να βγουν μπροστά στο πλευρό του προέδρου, που με θάρρος ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε ότι θα ηγηθεί της κρίσιμης μάχης. Έχει όμως και ανθρώπους ικανούς, με περγαμηνές ακαδημαϊκές και επιστημονικές, με εμπειρία στη διακυβέρνηση και παρουσία στους αγώνες, που τώρα έφτασε η σειρά τους να μπουν στην αρένα.

Δεδομένο τέταρτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, άμεσα εφαρμόσιμο. Αυτό πρέπει να επικοινωνηθεί με καθαρότητα, σαφήνεια και συγκεκριμένη στόχευση. Δεν αρκούν οι καλές προτάσεις. Απαιτείται το μήνυμα να φτάνει στο ακροατήριο χωρίς παρερμηνείες.

Δεδομένο πέμπτο: Θετικό πρόταγμα. Να περιγράψει πώς θα εφαρμοστούν η στρατηγική και η πολιτική του. Για την πρώτη κατοικία, την εργασία, το ΕΣΥ, τα δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την ακρίβεια.

Δεδομένο έκτο: Η ψήφος στη Ν.Δ. την περασμένη Κυριακή δεν είναι «μπετό». Εμπεριείχε σε μεγάλο βαθμό στοιχεία χαλαρότητας και αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό Μητσοτάκη προκάλεσε ανησυχία και φόβο σε μεγάλο μέρος των πολιτών, ακόμα και ψηφοφόρων της Ν.Δ. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η δυνατότητα αυτός ο δυσμενής συσχετισμός να ανατραπεί.

Δεδομένο έβδομο: Προσωπικότητες και στελέχη φαίνεται να κινητοποιούνται και να συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Πανστρατιά λοιπόν για την αντεπίθεση. Μόνη μάχη που χάθηκε είναι αυτή που δεν δόθηκε. Ούτε λεπτό χαμένο.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση