Ούτε ένα τ.μ. για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη ΔΕΘ – Διαφημίζουν μόνο Rafale & F-35

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Δήμου Βερύκιου

«Ισχυρή Ελλάδα» με απούσα την εγχώρια αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να επιτευχθεί! Ας το γνωρίζουν οι ιθύνοντες και οι επικοινωνιολόγοι του υπουργείου Άμυνας που έστησαν το φετινό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με σύνθημα «Ισχυρή Ελλάδα» προσφέροντας μόνο “άρτο και θέαμα“ απο τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας που προμηθεύτηκε η Ελλάδα με fast track διαδικασίες, εξοστρακίζοντας την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία από την ΔΕΘ.

Το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ κεντράρει στην «προσμονή». Στοχεύει στο να δώσουν στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες των μαχητικών Rafale και F-35 που θα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία. Επίσης θα βρίσκονται ομοιώματα των φρεγατών Belharra FDI HN, του Romeo φονιά των υποβρυχίων – ελικόπτερο MH 60R αλλά και ο 100% ελληνικής κατασκευής εξομοιωτής F-16 που εκπαιδεύονται οι Ίκαροι.

Ωστόσο από το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ απουσιάζει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία ως αποτέλεσμα του πρωτόγνωρου τρόπου με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση επέλεξε να προμηθευτεί πολυδάπανα εξοπλιστικά συστήματα με μηδενικά αντισταθμίσματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων της εγχώριας βιομηχανίας.

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος και για έναν επιπλέον λόγο: Στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα που επι σειρά ετών αποτελούν «εμπορικό στόχο» για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Εμιρατιανοί επιχειρηματίες που έχουν καταφτάσει στην Θεσσαλονίκη είτε αναγκάζονται να ταξιδέψουν εντός της χώρας για να επισκεφτούν τις γραμμές παραγωγής συγκεκριμένων αμυντικών βιομηχανιών που έχουν ενδιαφέρον για εκείνους , είτε κάνουν συναντήσεις στα “κλεφτά” και στα φουαγιέ των ξενοδοχείων.

Η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική αμυντική βιομηχανία παραμένει ανεξήγητη την στιγμή που όλες οι γειτονικές χώρες δίνουν ιδιαίτερο βάρος καθώς την εντάσσουν στους στρατηγικούς τους στόχους.

Για παράδειγμα η Αίγυπτος ως εκ των ισχυρότερων Αραβόφωνων χωρών με στρατηγική θέση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο , την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, διαθέτει Υπουργό για την Αμυντική βιομηχανία και ενώ η Τουρκία με ραγδαία ανάπτυξη στο τομέα αυτό, διαθέτει υφυπουργό!

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα πετάει …χαρταετό. Σχεδόν σε όλες τις νέες αμυντικές συμβάσεις αρκετών δις (7+) δεν προβλέπονται επενδύσεις στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία με μακροπρόθεσμο στόχο την απεξάρτηση από ξένες εταιρείες, όπως κάνει η Τουρκία την τελευταία εικοσαετία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφίες: militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση