Ορθάνοιχτο το σκάνδαλο των υποκλοπών πριν τις εκλογές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σήμερα ψηφίζεται το τελικό κείμενο της έκθεσης της PEGA για τις υποκλοπές και το απόγευμα της Τρίτης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γερούν Λενάερς (ΕΛΚ, Κάτω Χώρες) και την εισηγήτρια της έκθεσης Σόφι ιντ’ Βελντ (Φιλελεύθεροι, Κάτω Χώρες).

Στην έκθεση θα αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της έρευνας των μελών της επιτροπής σε Ισραήλ, Πολωνία, Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Ισπανία, σε σχέση με καταγγελίες χρήσης κατασκοπευτικών λογισμικών, αλλά και καταγγελίες για εξαγωγές τέτοιων υπηρεσιών από χώρες της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα.

Η έκθεση της PEGA συνιστά αναμφίβολα ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός για τη χώρα μας λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών και των αδειών εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού Predator σε τρίτες χώρες, που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών με ευθύνη του πρώην γενικού γραμματέα του και εκλεκτού του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Σμυρλή. Μάλιστα, μόλις προχθές αποκαλύφθηκε από το Inside Story ότι οι άδειες εξαγωγής του Predator, που έδωσε ο κ. Σμυρλής, είναι πολύ περισσότερες απ’ όσες γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα στοιχεία του σημερινού βασικού θέματος της «Εφ.Συν.» βάσει των οποίων άνθρωποι του σημερινού υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρακολούθησαν την πρόσφατη εκδήλωση του Inside Story για τις υποκλοπές και ενημέρωναν άμεσα -δηλαδή την ίδια ώρα- τον ίδιο και εμπλεκόμενο επιχειρηματία στο σκάνδαλο. Αραγε για ποιο λόγο;

Είναι γεγονός πως το σκάνδαλο των υποκλοπών παραμένει ανοιχτό. Οχι μόνο για την αντιπολίτευση που αυτονόητα το θεωρεί μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία, τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Παραμένει ανοιχτό και για τους ενεχόμενους.

Κατ’ αρχάς για την κυβέρνηση και το μέγαρο Μαξίμου, στα υπόγεια του οποίου στήθηκε όλος ο παρακρατικός μηχανισμός των παρακολουθήσεων. Κατά δεύτερον για τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες που συνέπραξαν με στόχο το εύκολο και το μέγιστο κέρδος.

Μπορεί να έγιναν πολλά -και με τη σύμπραξη των κάθε λογής εξουσιών- ώστε να κουκουλωθεί η υπόθεση αλλά φαίνεται πως είναι τέτοια η έκτασή της που δεν κουκουλώνεται με τίποτα. Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει ακριβά για τις υποκλοπές. Και οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Για να πληρώσει όμως, η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της και να συνεχίσει να κρατά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...

Πώς βλέπουν Ρωσία, Κίνα και Τουρκία την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

*Του Γιώργου Σκαφιδά - Πεκίνο και Μόσχα εμφανίζονται προς το...

ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο στο «Πρώτο Θέμα»: Απαντήστε εδώ και τώρα για το «κούρεμα» κατά 26 εκατ. €

Στο αδιανόητο «κούρεμα» κατά 26 εκατομμύρια ευρώ του δανείου της...
Διαφήμιση