Όπισθεν ολοταχώς από Μαξίμου / Παίρνει πίσω την τροπολογία για την ΑΔΑΕ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε άτακτη υποχώρηση δείχνει να προχωρά η κυβέρνηση ενώπιον των σφοδρών αντιδράσεων για την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που θέτει υπό αυστηρή πίεση Ανεξάρτητες Αρχές, φωτογραφίζοντας την ΑΔΑΕ.

Η επίμαχη τροπολογία προέβλεπε ότι μέλη Ανεξάρτητων Αρχών θα αντιμετωπίσουν ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η εν λόγω διάταξη «φωτογράφιζε» τα μέλη της ΑΔΑΕ και τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος πρωτοστάτησε στις έρευνες για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών. Μάλιστα, προέβλεπε πως η νομική εκπροσώπηση των μελών ανεξάρτητης Αρχής που παραβίασαν τον απόρρητο των πληροφοριών θα καλύπτεται από ίδια έξοδα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να σημειώσουν ότι η επίμαχη αναφορά στο απόρρητο θα αποσυρθεί και θα παραμείνει μόνο η πρόβλεψη περί δόλου. Όπως αναφέρουν, πρόκειται να κατατεθεί την Πέμπτη σχετική νομοτεχνική βελτίωση.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα δείχνουν ως υπαίτιο της συμπερίληψης της τροπολογίας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Πάνο Πικραμμένο.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση