Όλγα Γεροβασίλη: Αντιμέτωπος με την οργή και την απογοήτευση θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και στον Γιάννη Παργινό έδωσε η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά:

O πρόεδρός σας Αλέξης Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιμένουν πως ο κ. Μητσοτάκης, θα «αποδράσει» με πρόωρες εκλογές. Θα αποδράσει από τι και γιατί;

Σε όποια κρίση δοκιμάστηκε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μέσα στην τελευταία τριετία απέτυχε με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία. Γνωρίζει, πως, με δική του ευθύνη, το ταμείο των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής του και το δημόσιο ταμείο είναι πολύ …μείον. Χιλιάδες άνθρωποι που χάθηκαν στην πανδημία θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν είχε στηριχθεί υποτυπωδώς το ΕΣΥ. Οι όποιες οριακές μειώσεις φόρων υποσκελίζονται δραματικά από τις τεράστιες απώλειες των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων από την έμμεση φορολογία και τον πληθωρισμό. Η αγορά ενέργειας ιδιωτικοποιήθηκε και ακολουθούν η εκπαίδευση και η υγεία παρά τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πρακτικής. Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει εξελιχθεί σε «one man show» και πλέον μαθαίνουμε για καίριες στρατηγικές επιλογές μας από υπουργούς άλλων χωρών.

Σε λίγο τελειώνουν τα ψέματα και ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει αντιμέτωπος με την οργή και την απογοήτευση που τόσο φιλότιμα καλλιεργεί. Επειδή όμως η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν έχει επιδοτήσεις και το αποτέλεσμά της είναι προδιαγεγραμμένο, θα προσπαθήσει να βρει μια χαραμάδα ευκαιρίας για να διαφύγει.

Ταυτόχρονα, εκφράζετε μια σιγουριά για πρωτιά της παράταξής σας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στις εκλογές. Τι σας κάνει να πιστεύετε στη σίγουρη νίκη;

Όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα να αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να μας καταλογίζει από την χρεοκοπία της χώρας έως και το προπατορικό αμάρτημα, οι πολίτες μετά από 3 χρόνια συγκρίνουν. Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και την παραδώσαμε οικονομικά ισχυρή, πολιτικά αυτοδύναμη, με την κοινωνία όρθια και σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης.

Σήμερα, όλοι τρέμουν για το τί θα παραδώσει εκ νέου ο νόμιμος εκπρόσωπος του πιο δανεισμένου κόμματος της Ευρώπης. Φόβος, ανασφάλεια και απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα για την κυβέρνηση συναισθήματα. Δική μας υποχρέωση είναι να τα μετουσιώσουμε σε μια ρεαλιστική προοδευτική προγραμματική πρόταση. Είμαστε πλέον το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα της Ευρώπης αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Διαθέτουμε την αυτοπεποίθηση, τη γνώση και τα στελέχη για να δώσουμε τις λύσεις και το νέο ξεκίνημα που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έτοιμος να κυβερνήσει με σαφές, πειστικό, εφικτό εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και με συγκροτημένη ομάδα;

Είμαστε πανέτοιμοι. Ολοκληρώσαμε τον μετασχηματισμό μας με απόλυτη επιτυχία, ενώ η διεύρυνση μας εμπλούτισε με πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με νέες ιδέες και διάθεση για προσφορά. Εκμεταλλευόμαστε την εμπειρία μας και έχουμε ως οδηγό τη σχέση μας με την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και εκφράζουμε. Αυτά, σε συνδυασμό με το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και το προγραμματικό πλαίσιό μας συνιστούν εχέγγυα για ένα ρεαλιστικό, προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, που θα υπηρετηθεί από ικανούς και πραγματικά άξιους ανθρώπους και όχι από happy traveler και σκιές του παρασκηνίου.

Ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, κρίση χρέους με υψηλά επιτόκια δανεισμού και με καλπάζοντα πληθωρισμό. Αλήθεια πως θα ανταπεξέλθετε σ αυτά τα πρωτόγνωρα προβλήματα;

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για να ανταπεξέλθουμε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, προσήλωση στους στόχους και σταθερή αναφορά στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Αντί για τη σημερινή επιδότηση της αισχροκέρδειας, υπάρχει ο εναλλακτικός και διεθνώς ακολουθούμενος δρόμος του ελέγχου του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και της λειτουργίας του ανταγωνισμού στην ενέργεια. Υπάρχει ικανό περιθώριο για ρεαλιστικές, καίριες παρεμβάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ελάφρυνση των επιχειρήσεων, των αγροτών των νοικοκυριών με στόχο την ενδυνάμωση της εγχώριας παραγωγής και διάθεσης αγαθών και υπηρεσιών και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σε ποιους πολιτικούς χώρους θα απευθυνθείτε για ενδεχόμενες συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο;

Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι εφικτή στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλίσεων. Μπορεί, υπό όρους, να αποτελέσει ακόμη και πρόκριμα για ένα νέο προοδευτικό κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο θα αποκαθιστά με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης, την λειτουργία και τη σχέση μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, οικονομίας και περιβάλλοντος, ανάπτυξης και συμπερίληψης. Έχουμε έγκαιρα απευθυνθεί για το σκοπό αυτό σε κάθε προοδευτικό πολίτη και όλους τους πολιτικούς και κομματικούς φορείς που τοποθετούν τους εαυτούς τους στον προοδευτικό χώρο. Ωστόσο, η κοινωνία και η κατάσταση απαιτούν άμεση και σαφή απάντηση στο ζήτημα της επόμενης διακυβέρνησης. Σε αυτό θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι, σύντομα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση