Οι φίλοι μου οι «εκσυγχρονιστές» – Ένα κείμενο που δεν ήθελα ποτέ να γράψω

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Να μου συγχωρήσετε τον πρώτο ενικό στον τίτλο – δεν το συνηθίζω. Είναι όμως ένα κείμενο που το χρωστώ στον εαυτό μου:

– Ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρεμβαίνει στο θέμα των υποκλοπών, συνταράσσει την κυβέρνηση του κόμματός του, δέχεται για την παρέμβασή του άθλιες επιθέσεις από κατ΄ επάγγελμα «πιστόλια» και δολοφόνους χαρακτήρων, συμβάλλοντας στη διερεύνηση ενός μείζονος σκανδάλου! Ο Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, επικεφαλής (;) του λεγόμενου «προοδευτικού εκσυγχρονισμού» στη χώρα, αντίπαλος (;) της ΝΔ, …σιωπά!

– Ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος της «λαϊκής δεξιάς», δίνει τη μάχη του για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και να αποκατασταθεί το κύρος της παράταξή του και η δημοκρατία. Ο Γιώργος Φλωρίδης, «σημιτοφύλακας» και πολύ καλός, για πολλούς, στα θέματα του Αθλητισμού, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, θεωρεί πρώτο θέμα την υπεράσπιση του… Κυριάκου Μητσοτάκη!

– Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν διστάζουν να παρέμβουν στο θέμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι, δεν το θεωρούν προφανώς σημαντικό θέμα για να παρέμβουν!

– Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάνει δυο παρεμβάσεις-τομές στο θέμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιείται από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να επανέλθει τα… «μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικών»!

– Ο… οπορτουνιστής Γιώργος Κύρτσος δίνει μάχες για την ελευθεροτυπία στις Βρυξέλλες, ο κύπριος «εκσυγχρονιστής» και «σημιτικός» Χρήστος Στυλιανίδης γίνεται υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

– Ο Γιώργος Σωτηρέλης και ο Ξενοφών Κοντιάδης δίνουν τη μάχη τους για την ερμηνεία του Συντάγματος, ο Αντώνης Μανιτάκης (μεγάλωσα με τα κείμενά του για τις δημοκρατικές ελευθερίες) γράφει για να μας πείσει πως το μείζον είναι η σταθερότητα της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έτσι, βεβαίως, εξηγείται γιατί ο «σημιτισμός» υπήρξε ο μεγαλύτερος τροφοδότης στελεχών του «μητσοτακισμού»- που κατά τα λοιπά την περίοδο 1996-2004 ήταν …αντίπαλοι! Και μάλλον ο «σημιτισμός» διαθέτει και …εφεδρείες για τον «μητσοτακισμό»!

ΥΓ: Το παραπάνω είναι ένα κείμενο που δεν θα πίστευα ότι θα έγραφα ποτέ, αλλά είμαι υπερήφανος που το γράφω!

*Από τη στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση