Οι ερμηνείες και οι αντιφάσεις της συνάντησης Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου –

Η ασαφής όσο και εύφλεκτη εικόνα που παρουσιάζει την τρέχουσα περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζεται στις αντιφάσεις που χαρακτήρισαν την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την συνυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου στην Βουλή. Εκεί δηλαδή όπου ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να δίνει «εν λευκώ» επιταγή στην πρώην υπουργό για να «αναλάβει όποια θέση θέλει» ενώ  όμως την προηγούμενη προχώρησε σε αντικαταστάσεις στελεχών που το πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ.

Παράλληλα στην ίδια συνάντηση η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως έγινε σε «καλό κλίμα», από την άλλη όμως αρνήθηκε (ευγενικά μεν αλλά σαφώς) το «άνοιγμα» του Στέφανου Κασσελάκη.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη καταγράφονται έντονες εσωτερικές αντεγκλήσεις για την περεταίρω πορεία του κόμματος. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη που μεταξύ άλλων επισήμανε τον κίνδυνο της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που δεν θα περιλαμβάνεται στην αριστερά και την νέα εκπρόσωπο τύπου, Δώρα Αυγέρη να τον κατηγορεί πως «κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ». Ανάλογη κριτική έχουν ασκήσει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Βούτσης ή ο Πάνος Σκουρλέτης.

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν καταγράφονται μόνον από τον χώρο της Ομπρέλας αφού ακόμη και στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της διεύρυνσης όπως ο Γιάννης Ραγκούσης η ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκφράζουν με σαφή τρόπο ανησυχία για την περεταίρω πορεία του κόμματος.

Η άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη δεν προδιαγράφει κάποιον ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό από την πλευρά των στελεχών που την στήριξαν. Μάλιστα η επίκληση προσωπικών λόγων σε ένα βαθμό την “αποπολιτικοποιεί” και περιορίζει την αίσθηση έντασης. Φαίνεται όμως να οριοθετεί -προσωρινά τουλάχιστον-  την σχέση του συγκεκριμένου χώρου με την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής.

Αυτά ενώ συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος όπου θα συζητηθούν σειρά ζητημάτων. Μεταξύ αυτών και το αν θα τηρηθεί η απόφαση της Κ.Ε του κόμματος για διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο.

Πάντως, ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι το ότι στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη στην Έφη Αχτσιόγλου για την ανάληψη αξιώματος περιλαμβάνονταν – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- ακόμη και η θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θέση την οποία έως τώρα διατηρούσε ο Σωκράτης Φάμελλος με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντηθεί λίγο νωρίτερα. Δίνοντας μάλιστα την σαφή αίσθηση ότι αυτόν προκρίνει για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση